Po nesreči v Etiopiji marca 2019 so po svetu vsa letala 737 max prizemljili, Boeing pa je izvedel potrebne prilagoditve in popravke. Nesrečama je botroval sistem za avtomatsko krmiljenje letala, kar naj bi bilo sedaj odpravljeno, tako da se letala 737 max po svetu vračajo v promet.

Pravosodno ministrstvo ZDA je sporočilo, da 2,5 milijarde dolarjev vključuje kazen in odškodnino letalskim družbam ter družinam žrtev nesreč. Kazen znaša 243,6 milijona dolarjev, letalske družbe bodo dobile 1,77 milijarde dolarjev odškodnine, družine ponesrečenih pa 500 milijonov dolarjev.

Kot so ugotovili na pravosodnem ministrstvu, je Boeing ameriški upravi za zračni promet prikrival ključne informacije in svoja dejanja. Za tragediji sicer ne bo nihče kazensko odgovarjal. Če bo podjetje izpolnilo določila poravnave, bo pravosodno ministrstvo ZDA po treh letih odstopilo od kazenskega pregona.

Glavni izvršni direktor Boeinga David Calhoun je dejal, da je poravnava pravilna odločitev, s katero priznavajo, da niso ravnali v skladu z vrednotami in pričakovanji.