Igralko so 24. decembra prepeljali v bolnišnico, potem ko je omedlela med sprehajanjem psov. Je v kritičnem stanju, je povedal njen predstavnik za stike z javnostjo Mike Pingel.

Tanya Roberts je najbolj znana po vlogi geologinje Stacey Sutton v filmu Od tarče do smrti iz leta 1985 iz franšize filmov o Jamesu Bondu, v katerem je v vlogi agenta 007 nazadnje zaigral Roger Moore.

Rodila se je kot Victoria Leigh Blum 15. oktobra 1955 v newyorškem predelu Bronx. Najprej se je posvečala manekenstvu, nato je dobila veliko priložnost v zadnji sezoni Čarlijevih angelčkov, kjer je prevzela vlogo zasebne preiskovalke Julie Rogers. Na svoji spletni strani je omenjeno vlogo označila za začetek svoje igralske kariere. Ta je trajala več kot 30 let.

Televizijskemu občinstvu je dobro znana iz serije Oh, ta sedemdeseta, kjer je v 81 epizodah upodobila Midge Pinciotti, mamo protagonistke Donne.

Med drugim je zaigrala tudi v akcijsko-fantazijskem filmu Sheena kot naslovna junakinja Sheena, kraljica džungle. Njena zadnja vloga je bila Elle v seriji Barbershop iz leta 2005.