Vlada v Rimu je sicer pred tem napovedovala, da se bo po novem letu v šolah učilo okoli 75 odstotkov otrok. Vendar pa je danes italijansko notranje ministrstvo sporočilo, da se jih bo približno polovica. Ostali pa se bodo še naprej šolali na daljavo. Na ministrstvu so ob tem poudarili, da je treba kljub pandemiji covida-19 zagotoviti varen pouk, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Italija je v drugem valu epidemije covida-19 za velik del višjih razredov uvedla šolanje na daljavo. Mlajši otroci pa lahko večinoma hodijo v šole. Pravila glede tega se sicer razlikujejo med posameznimi deželami in glede na epidemiološko sliko.

Razprava o obiskovanju šol je tudi v Italiji že od prvega vala vroča. Spomladi so zaprli vse šole in univerze, tako da so se otroci in mladi vanje vrnili šele v začetku novega šolskega leta septembra.

V slovenski zahodni sosedi so sicer v zadnjem dnevu potrdili 23.477 novih okužb z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 12,6 odstotka opravljenih testov, kažejo podatki italijanskega ministrstva za zdravje. Včeraj je ta delež znašal 9,6 odstotka, na spletu poroča italijanski časnik La Stampa.

Število aktivno okuženih ljudi se je od srede povečalo za okoli 5500 na 569.896. Na intenzivni negi je 2555 covidnih bolnikov, kar je 27 več kot v sredo. V zadnjem dnevu je umrlo še 555 bolnikov s covidom-19, od začetka epidemije pa 74.159.