Boj za tretje mesto je dobil Švicar Urs Kryenbühl, ki je na smuku majhnih razlik za prvim mestom zaostal zgolj šest stotink sekunde.

Najuspešnejši smukač na Stelviu, član italijanske reprezentance, Dominik Paris, ki je od leta 2017 do lani štirikrat po vrsti dobil smuk v Bormiu, je zadnjo moško tekmo za svetovni pokal v letu 2020 končal na četrtem mestu. Zmagovalni oder je zgrešil za sedem stotink sekunde.

Tudi pred osmimi leti je bil Paris na najvišji stopnički, ko si je zmago razdelil z Avstrijcem Hannesom Reicheltom.

Mayer je severnim sosedom Slovenije prismučal še štirinajsto zmago na smukih v Bormiu in skupno 184. zmago na moških smukih v svetovnem pokalu, s čimer so Avstrijci daleč najuspešnejša smukaška nacija. Švicarji na drugem mestu jih imajo 123. Norvežani na tretjem in Italijani na četrtem mestu pa 43 in 42 moških smukaških zmag.

Tridesetletnik iz majhne vasice Zobrce na avstrijskem Koroškem (Afritz am See), olimpijski smukaški prvak iz Sočija, je osvojil svojo deseto zmago v svetovnem pokalu.

Od štirih Slovencev, ki so se odpravili na to italijansko prizorišče, je na današnjem smuku, ki bi sicer po prvotnem sporedu moral biti v ponedeljek, nastopil le Boštjan Kline.

Kline je nastopil s številko 35 ter ni prehitel nobenega od uvrščenih, njegov zaostanek 3,07 sekunde je pomenil takrat 29. čas. A je nato izpadel iz prve trideseterice, ki osvoji točke.

Klemen Kosi je hudo padel na nedeljskem uradnem treningu smuku ter s poškodbami vezi desnega kolena in meniskusa že končal tekmovalno zimo.

Martin Čater, ki je spektakularno začel sezono z zmago na uvodnem smuku v Val d'Iseru, pa je v Bormio prišel z manjšimi zdravstvenimi težavami in se je odločil, da bo izpustil smuk na Stelviu.

Čeprav je bil na startnem seznamu, pa se za nastop ni odločil Miha Hrobat.

Naslednji moški preizkušnji v kraljevski disciplini bosta na sporedu v Wengnu v Švici čez dobra dva tedna z dvojnim smukaškim sporedom 15. in 16. januarja. Na smuku v Wengnu je bil Čater lani osmi, letos januarja pa je Celjan wengensko alpsko kombinacijo končal na šestem mestu.