Današnji zaključek postopka je po navedbah NLB zadnji mejnik v tej pomembni transakciji, s katero banka udejstvuje svojo strategijo postati vodilna finančna institucija s sedežem in fokusom v domači regiji, to je jugovzhodni Evropi.

Za transakcijo so bila že pred dnevi pridobljena vsa potrebna soglasja regulatorjev, vključno s soglasji Evropske centralne banke in Narodne banke Srbije.

Z zaključkom nakupa Komercijalne banke bo NLB postala tretja največja bančna skupina v Srbiji, njen tržni delež po bilančni vsoti pa se bo po podatkih s 30. septembra zvišal s približno dveh odstotkov na več kot 12 odstotkov, pojasnjujejo v NLB.

Obseg poslovanja NLB Skupine v Srbiji bo tako poleg slovenskega tržišča največji in najpomembnejši v regiji, saj bo skupina pridobila več kot 800.000 aktivnih strank na področju poslovanja s fizičnimi osebami in največjo poslovno mrežo v državi z 203 poslovalnicami.

Tržni položaj skupine v BiH in Črni gori pa se bo še dodatno okrepil prek dveh bank, ki sta na teh dveh trgih prav tako v lasti Komercijalne banke.