Triintridesetletni Pique naj bi pospešil odločitev glede kandidature, načrtoval jo je po koncu igralske kariere, zaradi katastrofe, ki si jo je v minuli sezoni v ligi prvakov proti Bayernu (2:8) privoščila blaugrana, ter zaradi spora kluba z Lionelom Messijem, ki si ga želi obdržati v Barceloni, poroča španski časnik.

Pique naj bi v zadnjih dneh že začel zbirati podpise za vložitev kandidature, obenem pa je o tem govoril z začasnim predsednikom Carlesom Tusquetom, saj si želi spremeniti statut kluba, ki aktivnim igralcem ne dovoljuje kandidature na predsedniških volitvah.

Tokratne bodo na sporedu 24. januarja, Pique pa je ob dokončni vložitvi kandidature v naslednjih tednih pripravljen tudi skleniti igralsko kariero, saj je prepričan, da je klub že našel mlada nogometaša za nasledstvo na njegovem položaju bodisi z Enricom Garcio (Manchester City) bodisi z Ronaldom Araujom, ki je že član kluba.

Nogometaš Barcelone je prepričan, da mu bo pri kandidaturi pomagalo tudi poznavanje poslovnega sveta, v katerem je prek svojega podjetja stkal pomembne vezi tako na teniškem kot nogometnem področju. Obenem ni nepomemben niti zakon s kolumbijsko pevko Shakiro, kar le še dodatno povečuje komercialni doseg kluba, piše Mundo Deportivo.

Pique je prepričan, da je lahko glavni konkurent trenutnemu favoritu za prevzem predsedniške funkcije, nekdanjemu prvemu možu Barce Joanu Laporti. Več o Piquejevi kandidaturi pa bo znano v tednih pred volitvami, še dodajajo pri španskem časniku.

Enega od vodilnih položajev v klubu je nekoč zasedal tudi Piquejev dedek Amador Bernabeu, ki je bil podpredsednik in direktor blaugrane.