»V veliko čast mi je, da sem bil izvoljen za naslednjega predsednika ZDA in zavedam se, kako veliko dela je pred nami. S podpredsednico Harris bova prevzela položaj v času velikih globalnih izzivov - od novega koronavirusa do podnebnih sprememb -, ki presegajo meje in terjajo mednarodno sodelovanje. Veseliva se dela z vami in vašo vlado pri naslavljanju skupnih problemov, s katerimi se soočajo naše države in naši ljudje,« je zapisal. »Veselim se prihodnjega dialoga,« je dodal.

»Pismo novoizvoljenega predsednika ZDA Bidna predsedniku Pahorju. Kabineta obeh predsednikov sta v delovnem stiku,« je ob objavi pisma na twitterju zapisal Pahor.

Pahor je demokratu Bidnu 7. novembra v imenu Republike Slovenije in v svojem osebnem čestital za zmago na ameriških predsedniških volitvah 3. novembra, potem ko so ga ameriški mediji razglasili za zmagovalca volitev. Elektorji so nato 14. decembra potrdili Bidnovo zmago. Predsednik ZDA Donald Trump poraza še ni priznal. S svojimi čestitkami Bidnu še naprej odlaša tudi predsednik slovenske vlade Janez Janša.