Kot je Rotnik povedal za Večer, ima čisto vest, saj nikoli ni nič vzel. Višji sodniki pa so zavrnili pritožbo tožilca specializiranega tožilstva Mateja Oštirja in Rotnikovega zagovornika Mitje Jeleniča Novaka na prvostopenjsko sodbo.

Tožilec je sicer pred letom dni ob izreku kazni Rotniku ocenil, da je bilo Rotniku očitano kaznivo dejanje dokazano. Na sestanku 7. novembra leta 2013 v Ljubljani pri davčnemu inšpektorju Andreju Palovšniku je Rotnik po tožilčevih besedah odtujil osmo stran izvirne prijave svojega premoženja. To je storil, ko je inšpektor za kratek čas zapustil pisarno. Rotnik je premoženje prijavil 9. maja 2013, iz osme strani prijave pa naj bi izhajalo, da je prijavil 3,3 milijona evrov premoženja v obliki gotovine, kar je Rotnik zanikal.

Po navedbah tožilca je Rotnik v listino o prijavi premoženja najprej zapisal znesek v višini 3,3 milijona evrov, pozneje pa je na kopiji te listine znesek popravil na 300.000 evrov. Oštir je takrat še dejal, da je Rotnik veliko tatvino izvedel na zelo predrzen način, z očitanim kaznivim dejanjem pa je izrazil tudi nespoštovanje do državnih organov. Jelenič Novak pa je decembra lani ocenil da tatvine tožilstvo ni dokazalo. Poudaril je, da se je listina najverjetneje izgubila na finančni upravi, saj je do Rotnikovega davčnega spisa dostopalo večje število ljudi, poleg tega je spis večkrat potoval s finančne uprave na policijo in obratno.

Za zagovornika prijava premoženja sploh ni dokazna listina, saj gre samo za izjavo o obsegu premoženja.

Na celjskem sodišču se je za Rotnika marca letos nepravnomočno končal še en sodni postopek. Takrat ga je sodišče oprostilo očitka o preprečevanju dokazovanja v davčnem postopku. Za krivo ovadbo je dobil denarno kazen v višini 20.000 evrov, ki pa je zastarala avgusta letos, zato mi te kazni ne bo treba plačati, je danes za STA povedala njegova odvetnica Alenka S. Ranzinger.

V tej zadevi je bila krive ovadbe obtožena tudi njegova nekdanja odvetnica Varja Holec, krive izpovedbe pa hrvaški poslovnež Alexander Hrkač. Zoper Rotnika in še 11 fizičnih oseb ter dve pravni osebi je bila na celjskem sodišču vložena obtožnica zaradi zlorabe položaja in pranja denarja v zadevi Teš 6.