V petek bo oblačno s padavinami, ki bodo popoldne od severovzhoda slabele in zvečer večinoma ponehale. Meja sneženja bo med 400 in 600 metri nadmorske višine. Ponekod bo pihal severovzhodnik, na Primorskem do dopoldne zapihala zmerna burja. Čez dan se bo hladilo, temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do okoli 9 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto bo pretežno jasno. Na Primorskem bo še pihala zmerna burja. V nedeljo dopoldne bo precej jasno. Popoldne se bo od zahoda pooblačilo. Burja na Primorskem bo oslabela.

Vremenska slika: Nad srednjo in severno Evropo je območje nizkega zračnega tlaka. Vremenska fronta valovi iznad vzhodne čez srednjo Evropo in Alpe proti jugozahodu. Pred njo k nam z močnim jugozahodnikom doteka topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči se bo povsod pooblačilo. V krajih vzhodno od nas bo večji del dneva še suho, drugod bo začelo deževati. Pihal bo jugozahodnik.

V petek bo oblačno z občasnimi padavinami, meja sneženja bo kar nizko. Pihal bo severni do severovzhodni veter, ob severnem Jadranu pa bo zapihala burja. Hladilo se bo.