Pod zmagovalnim odrom so se zvrstili Jernej Damjan, Tilen Bartol, Cene Prevc, Rok Masle, Bor Pavlovčič, Lovro Kos in Timi Zajc, ki je zaokrožil najboljšo deseterico.

Slovenijo bodo tako v lovu na 69. zlatega orla, ki se bo s ponedeljkovimi kvalifikacijami začel v Oberstdorfu, zastopali Lanišek, Peter Prevc, Bor Pavlovčič in Žiga Jelar, ki so imeli nastop zagotovljen že pred časom, Cene Prevc, ki si ga je priskakal z dobrimi nastopi v Engelbergu, ter Domen Prevc, ki je glavnega trenerja Roberta Hrgoto z dobrim nastopom prepričal danes pod Poncami.

V ženski konkurenci je zmago na DP prvič v karieri slavila Nika Križnar (Alpina Žiri/227,4), ki je na vrhu nasledila Emo Klinec. Slednja je bila tik pred uvodom v žensko sezono svetovnega pokala v Rmsauu, kjer je z drugim mestom navdušila Križnarjeva, minuli teden pozitivna na novi koronavirus.

Srebro je osvojila Ilirijanka Urša Bogataj (217,9), bron Jerneja Brecl (Mislinja/199,1), tik pod zmagovalnim odrom pa je končala Nika Prevc (Triglav Kranj/164,0).

Ekipna tekma v Planici še poteka.