Osumljenega bodo po neuradnih informacijah Večera predvidoma v sredo privedli pred preiskovalnega sodnika. Po neuradnih informacijah je napadov osumljen Mariborčan, ki mu grozi ovadba zaradi kaznivega dejanja povzročitve hude in lahke telesne poškodbe. Ovadba naj bi mu grozila tudi zaradi sodelovanja v skupini, ki je poskušala uradni osebi preprečiti uradno dejanje.

Po poročanju Večera naj bi osumljeni na današnjem zaslišanju na policiji celo priznal napad na policiste in fotoreporterja. »A svojega zagovora danes ni dokončal, ker se želi prej posvetovati z odvetnikom, ki v današnji hišni preiskavi ni bil prisoten«, so še zapisali na Večeru.

Nasilje za višji čin pri Violah?

Osumljenega naj bi poznali tudi v vrstah navijaške skupine Viole. Neuradno naj bi za incident poskrbel ravno z namenom, »da bi na hierarhični lestvici Viol priplezal čim višje«, so še zapisali na Večeru.

Več podrobnosti bodo sicer predstavili v sredo na novinarski konferenci, pa so zagotovili na Policijski upravi Ljubljana.

Protesta 5. novembra v Ljubljani, ki je prerasel v nasilništvo, se je po oceni policije udeležilo okoli 500 ljudi. Poškodovanih je bilo več ljudi, pa tudi policijska in reševalna vozila ter mestna infrastruktura. Policija je uporabila tudi vodni top.