V Val Thorensu so danes le izpeljali drugo letošnjo preizkušnjo na tem prizorišču, ki je bila prestavljena s sobote, ko jo je organizatorjem zagodlo vreme.

V ženskem velikem finalu je Ofnerjeva vodila večji del vožnje in se po devetih uvrstitvah na drugo ali tretjo stopničko vendarle prvič povzpela na sam vrh. Za prvo zmago je ugnala Nemko Danielo Maier in Kanadčanko Marielle Thompson. Četrto mesto v finalu je zasedla Jade Grillet Aubert iz Francije. Še naprej zanesljivo vodilna v skupnem seštevku Švicarka Fanny Smith je bila peta.

V moškem finalu se je za drugo zmago v dveh dneh boril Jonathan Midol, ki pa je po dveh napakah in zdrsu končal na četrtem mestu. Do druge zmage v karieri se je v tesnem boju s Švicarjem Ryanom Regezom dokopal Howden, tretje mesto pa je osvojil Francoz Francois Place. Kanadčan je z zmago prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Slovenija predstavnika v Franciji ni imela. Filip Flisar je zaradi bolezni odpovedal tudi nastop v Val Thorensu, sezono pa bo najbrž začel v avstrijskem Montafonu med 13. in 15. januarjem, ko bodo na vrsti naslednje tekme svetovnega pokala.