V stanovanjski hiši na območju občine Markovci sta se minuli petek okoli 7. ure sprla in stepla moška, stara 31 in 37 let. Mlajši je odšel po nož, s katerim je starejšega, ki mu je sledil, na hodniku stanovanjske hiše zabodel v predel prsnega koša. Kot navaja Miran Šadl s Policijske uprave Maribor, je dejanje storil iz maščevanja in sovraštva. Napadeni je nato padel vznak in obležal na tleh hodnika. Na kraj so prišli policisti Policijske postaje Ptuj, ki so osumljencu odvzeli prostost in ga pridržali. Poškodovanega so z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča na Ptuju, kjer so ga zaradi življenjske ogroženosti kirurško oskrbeli, zatem pa hospitalizirali.

Kot smo izvedeli neuradno, naj bi se v hiši v Stojncih sprla brata. V družini naj bi se zaradi uživanja drog mlajšega brata večkrat sprli, za prepire pa so bili krivi tako zloraba mamil kot tudi dolgovi zaradi njih.

Osumljenec v priporu

Osumljenega so mariborski kriminalisti v soboto popoldne zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja, potem ko so zbrali vsa potrebna obvestila in dokaze, s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurni preiskovalni sodnici okrožnega sodišča na Ptuju. Ta je zoper njega po zaslišanju odredila pripor.

Za kaznivo dejanje uboja je predpisana zaporna kazen od petih do petnajstih let. Za poskus kaznivega dejanja se storilec kaznuje v mejah kazni, predpisane za kaznivo dejanje, lahko pa tudi mileje.

Osumljenega so v preteklosti, še navajajo na mariborski policijski upravi, že obravnavali za kaznivo dejanje s področja prepovedanih drog in za dva prekrška zaradi kršenja javnega reda in miru.