Eva Urevc, druga Slovenka, je bila na tekmi v prosti tehniki po izpadu v polfinalu skupno osma. Janez Lampič, izpadel je v četrtfinalu, je bil 16. V finalu je zmagal Italijan Federico Pellegrino.

Luka Markun je bil v kvalifikacijah 36. in je trideseterico zgrešil za 56 stotink, med 69 tekači pa je bil blizu tega dosežka tudi tretji Slovenec Vili Črv, ki je bil 37.

V skupnem seštevku pokala še naprej vodi Američanka Rosie Brennan, Lampičeva je napredovala na peto mesto.

Lampičeva, tretja v kvalifikacijah, je že kmalu po začetku finala izgubila palico in so ji jo iz spremljevalne ekipe dali šele po ostrem zavoju, ko je že padla na zadnje, šesto mesto. Od tam se je prebila na tretje mesto in se vključila v boj za drugo zmagovalno stopničko, kamor pa ji ni uspelo stopiti.

Za tri stotinke jo je ugnala Američanka Sophie Caldowell Hamilton. Fähndrichova, druga v kvalifikacijah, je začela izjemno in prevzela vodstvo kmalu po startu ter slavila svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. V cilju je bila dobre tri desetinke pred tekmicama, ki sta si tudi zagotovili zmagovalni oder.

Petindvajsetletna Lampičeva, lani druga v Dresdnu, je tokrat ugnala četrtouvrščeno Američanko Jessie Diggins, peta je bila Laurien Van der Graaff iz Švice, šesta pa Italijanka Lucia Scardoni, s katero Lampičeva tudi precej trenira.

Lampičeva je tekla v prvi četrtfinalni skupini in v njej na drugem mestu za 21 stotink zaostala za Rusinjo Natalijo Neprjajevo. Urevčeva je bila nato v tretji skupini, v kateri je v zaključku za prvo mesto ugnala pred tem vodilno Graaffovo.

Slovenki sta nato tekli skupaj v prvi polfinalni skupini, v prvem krogu sta tekli lep čas druga ob drugi na drugem in tretjem mestu. V zadnjem delu drugega kroga je Urevčeva prevzela vodstvo, vendar se je iz ozadja v boj za zmago vključila Neprjajeva.

Lampičeva pa je prav v zaključku silovito pospešila za prvo mesto, druga je bila Sophie Caldowell Hamilton in na tretje potisnila Neprjajevo, Urevčeva pa je v zadnjih metrih nazadovala na četrto. Druga polfinalna skupina pa je bila precej hitrejša in Rusinja ter Urevčeva sta izpadli.

Izločilne boje si je v tej zimi prvič priboril tudi moški del slovenske ekipe. Lampič je tekel v zadnji, peti četrtfinalni skupini, bil večji del na četrtem mestu, v zaključku si je sicer izboril tretje mesto. A je bila skupina prepočasna za napredovanje po času. Prvi dve mesti v skupini sta bili tokrat za Lampiča nedosegljivi, zgrešil ju je dobre pol sekunde.

V finalnem obračunu tekačev je Pelegrino za 53 stotink ugnal Britanca Andrewa Younga, tretji je bil Rus Gleb Retivih (+0,91), četrti pa rojak slednjega Aleksander Boljšunov (+1,19), ki vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala.

V nedeljo bo v Dresdnu še ekipni sprint. Svetovni pokal se bo nato nadaljeval s 16. izvedbo prestižne novoletne turneje. Začela se bo 1. januarja v Münstertalu ter končala 10. januarja po osmih etapah z vzponom na Alpe Cermis. Na turneji naj bi nastopile tudi reprezentance Norveške, Švedske in Finske, ki jih ni bilo konec prejšnjega tedna v Davosu in tokrat v Nemčiji.