Tokrat v primerjavi z Val d'Iserom in za veliko razočaranje ljubiteljev smučanja v Sloveniji na vrhu smuka ni bilo presenečenj.

Na smukaški progo Saslong je še šestič zmagal tekmovalec iz Norveške. Še drugič po vrsti je to tekmovalec s priimkom Amodt Kilde, ki je slavil na smuku v Val Gardeni tudi na preizkušnji pred dvema letoma. Aksel Lund Svindal je na smukih v Val Gardeni slavil v letih 2015 in 2017.

Kilde je bil najhitrejši tudi na petkovem superveleslalomu za popolni konec tedna v Val Gardeni. Norvežanu na vrhu se je najbolj približal Američan Ryan Cochran-Siegle (+0,22), na najnižjo stopničko pa se je zavihtel švicarski kralj smukov Beat Feuz (+0,54).

Kilde (150 točk) je z zmago oblekel tudi rdečo majico vodilnega v smukaški razvrstitvi. Čater, ki je navdušil z zmago na uvodnem smuku v Val d'Iseru, je po smuku v Val Gardeni na drugem mestu s 106 točkami, le šest točk manj imata Feuz in Cochran-Siegle na tretjem.

Kilde, ki je minulo sezono končal na vrhu skupnega seštevka, je z dvema zmagama prevzel tudi mesto vodilnega v seštevku zime. Kilde ima 335 točk, Švicar Marco Odermatt na drugem mestu pa 290 točk. Tretji je Francoz Alexis Pinturault (276), ki je tekmi v Val Gardeni izpustil.

Najvišje uvrščeni Slovenec Žan Kranjec je na 13. mestu. Kranjec, ki navdušuje na veleslalomih, je po družinski tragediji še vedno vprašljiv za nastop na nedeljskem veleslalomu v bližnji Alta Badii. Čater je v skupnem seštevku trenutno 17.

Naslednje tekmi v hitrih disciplinah bosta konec meseca v Bormiu.