Špela Rogelj je bila 22. (82 in 83 m, 210,5), Katra Komar pa 27. (78 in 83 m, 202,4). V finale se izmed Slovenk, ki so nastopile na tekmi, ni uvrstila Jerneja Brecl (79 m, 94,6), ki je trideseterico na 31. mestu zgrešila za pet desetink točke.

Križnarjeva je bila po prvem skoku druga, za 3,1 točko je zaostajala le za Kramerjevo, četrta je bila Bogatajeva. Slednja je bila 8,0 točke za vodilno, vendar le 2,4 točke za zmagovalnimi stopničkami. Tretja je bila Takanašijeva, najboljša skakalka v zgodovini.

Rogljeva je bila na robu dvajseterice (18.), Komarjeva pa se je na 29. mestu za las izognila izpadu iz druge serije. V finalu je Komarjeva pridobila dve mesti, Rogljeva pa štiri izgubila.

V finalnem obračunu za zmago in zmagovalne stopničke sta sodelovali dve Slovenki, vrstni red na prvih štirih mestih pa je ostal nespremenjen. Bogatajeva je skočila pol metra več, kot v uvodni seriji, ter je za prav toliko tudi presegla daljavo drugega skoka Takanašijeva. A je Japonka dobila veliko boljše ocene za slog in je zasedla tretje mesto.

Križnarjeva je nato poletela do 94 m in izenačila rekord dneva Kramerjeve. Ta je odgovorila še za dva metra daljšo finalno daljavo ter postavila ženski rekord naprave ter zanesljivo zmagala. Devetnajstletna tekmovalka iz Salzburga, najboljša že v kvalifikacijah, je drugič v karieri slavila v svetovnem pokalu.

Dvajsetletna Križnarjeva pa je četrtič na posamičnih tekmah pokala stopila na zmagovalni oder. Pred tem je bila že trikrat tretja, zmagi pa je bila najbližje prav tokrat.

Prejšnjo sezono svetovnega pokala 2019/20 je še tretjič zaporedoma dobila Norvežanka Maren Lundby. Ta je bila tokrat sedma, pred njo sta bili še na petem mestu Japonka Juki Ito in na šestem avstrijska veteranka Daniela Iraschko Stolz. Rojakinja slednje, Chiara Hölzl, lani skupno druga, je končala na desetem mestu.

Potem ko je zaradi koronskih razmer odpadlo sprva predvideno uvodno prizorišče zime v Lillehammerju, se bo po Ramsauu sezona nadaljevala šele po novem letu v Sloveniji.

Med 22. in 24. januarjem bosta na Ljubno posamična in ekipna tekma. Skakalke se tako letos ne bodo selile na Japonsko, ker so januarske tekem v Sapporu in Zau odpadle.