To so besede našega predsednika, ki jih je zapisal na družbenem omrežju instagram, zapisu pa pripel fotografijo sebe pri frizerju. Iskrica v očeh je očitna. Fotografiji je zato dodal devet ključnikov, s katerimi sporoča, da je srečo potrebno najti v malih stvareh. Seveda – časi so nori. Poslanci so si v laseh, zdravstveni kadri so na robu izgorelosti, v domovih za starejše so prestrašeni in osamljeni, študentje grozijo s protesti, kultura leži pred ministrstvom, podjetja zapirajo vrata ... Ne, narodu res ni lahko, a lahko ni niti našemu predsedniku. V teh hudih časih zato dela snežake, bere pravljice, doma z nekaj odpora lika spodnjice in srajce, sedaj pa je lahko končno odšel še k frizerju.

Toda ne jezite se, naj vam zapis našega predsednika po nepotrebnem ne dela sivih las. Od nekdaj je hudomušen, a tudi ljudski in včasih nesrečen. »Vsem želim tisto, kar sebi; da bi bil spet srečen,« je pred leti še kot premier zaželel državljanom. A oddahnite si, vendarle mu je lažje, znova so ga prevzeli občutki sreče – ostrigel se je. Spet si je na las podoben. Privoščimo mu in ob tem polagamo na srce, naj nikar ne bere komentarjev. Da ne bo slučajno spet slabe volje. Komentarji namreč niso posebej dobri, njegove skromnosti niso razumeli vsi. Nekaj v zvezi s tem, da je bolj kot pričeska važno tisto pod njo. Ma ne držite nas za besedo.

Je pa osrečil vsaj nekoga. »Nikoli si nisem mislil, da lahko človeka spreletavajo taki občutki sreče pri obisku stare naslovnice,« je predsednikovo praznično sporočilo razveselilo vizualnega oblikovalca Tomata Koširja. Ta je namreč Pahorjevo srečo s frizurami in frizerji daljnovidno ovekovečil že pred sedmimi leti (junija 2013) na naslovnici Dnevnikove priloge Objektiv. Je že vedel. Oziroma bil pred časom ...