Biatlonec Jakov Fak je tudi na četrtem sprintu letošnje sezone ostal brez odra za zmagovalce. V Hochfilznu ga je odnesel zadnji strel v stoječem položaju, po katerem je moral v kazenski krog in na koncu pristal na enajstem mestu.

Norveška je znova potrdila prevlado v letošnji sezoni, saj je tudi četrto tekmo dobil član te reprezentance. Potem ko so že slavili brata Tarjei in Johannes Boe ter Johannes Dae, je bil tokrat najuspešnejši Sturla Holm Laegreid, ki je zadel vseh deset strelov. To je bila zanj druga zmaga v karieri, njegov dosežek v Hochfilznu pa so z uvrstitvami od drugega do četrta mesta oplemenitili njegovi rojaki.

Očitno se Jakov Fak ne more otresti težav v streljanju stoje, saj je znova zadel vseh pet tarč leže, spodrsnilo pa mu je ravno pri zadnjem strelu. V konkurenci 108 tekmovalcev je zaostal dobro minuto za zmagovalcem iz Norveške. »Na začetku je kazalo dobro, saj je bilo prvo streljanje brezhibno. Na progi je bilo nekaj zaostanka, a preveč se nisem obremenjeval, ker vseeno moraš razporediti svoje moči za tri kroge. Zadnji strel sem žal zgrešil in zaradi tega tudi zdrsnil po rezultatski lestvici. Tokratni nastop je bil zato dovolj za enajsto mesto. Upam, da bom na zasledovalni tekmi končno bolj zanesljiv tudi na streljanju stoje in da se lahko prebijem tudi malo višje,« je povedal slovenski biatlonec Jakov Fak.

Med preostalimi slovenskimi tekmovalci je Klemen Bauer z enim zgrešenim strelom in počasnejšim ritmom zasedel 45. mesto. Rok Tršan se je uvrstil na 52. mesto, Miha Dovžan je bil 90. Glavni trener Uroš Velepec je takole ocenil preizkušnjo: »Tekma se je razpletla v korist Norvežanov, a bili smo zraven. Jakov Fak je zdržal, z zadnjim strelom 'v rože' je zapravil uvrstitev med šesterico najboljših. Izhodišče je dobro, zaostanki so zelo majhni, le prvi trije imajo malo več prednosti, a verjamem, da v soboto Jakov lahko pride precej zraven in do želenih stopničk. Klemen Bauer je bil strelsko precej boljši, tekaško pa ni bil razpoložen, tako da ni bilo dovolj za točke. Roka Tršana moram pohvaliti, tekaško je bil videti precej bolje kot pred tednom ali dvema. Napreduje in verjamem, da se bo le še dvigal. Miha Dovžan je dvakrat zgrešil v leže in takrat je zelo težko tekmovati, ker so zaostanki že veliki. Na koncu je tudi popustil v zadnjem krogu, saj možnosti za zasledovanje ni imel. Zdaj bo treniral do naslednjih tekem. Trije pa imajo možnost za točke v soboto in to je tudi naš cilj in upam, da nam uspe še en lep nastop.«