Tržičan je pred tem ugnal Rusa Vica Wilda, Švicarja Daria Caviezla, v polfinalu pa izgubil proti Avstrijcu Benjaminu Karlu, ki je pozneje v finalu za stotinko sekunde hitrejši od rojaka Andreasa Prommeggerja. Za Koširja, trikratnega dobitnika olimpijskih kolajn, so to 19. stopničke v svetovnem pokalu, jubilejne, 70. za slovensko reprezentanco, za Karla po 18. zmaga.

Koširjev uspeh je z devetim mestom dopolnil Tim Mastnak, po kvalifikacijah mu je kazalo še bolje, dosegel je drugi čas. A v osmini finala je v dvoboju z Poljakom Oskarjem Kwiatkowskim v spodnjem delu storil veliko napako in zaradi nje končal tekmovanje. Rok Marguč je bil za izločilne boje malenkost prepočasen, dosegel je 19. čas, za 16. mestom je zaostal dve desetinki sekunde. Črt Ikovic je bil 50., Jernej Glavan pa 52.

Pri ženskah Slovenija ni imela predstavnice, ob odsotnosti Čehinje Ester Ledecke, pa je 11-ič v karieri zmagala Nemka Ramona Hofmeister. Drugo mesto je zasedla Švicarka Ladina Jenny, tretja pa je bila še ena Nemka Selina Jörg.