Olimpija je na razritem igrišču v Spodnji Šiški rešila točko proti Bravu, ki je bil bližje zmagi, a premoči predvsem v zaključku tekme ni znal kronati z zadetkom. »Pred tekmo bi vzeli remi, zdaj pa s točko nismo najbolj zadovoljni,« je dvajset minut po koncu ljubljanskega derbija (0:0) komentiral domači trener Dejan Grabić. Bravo je v zaključku jeseni vse bolj suveren in je v seriji petih tekem brez poraza, Olimpija pa je že močno utrujena in komaj dohaja ritem dveh obračunov na teden.

»Čeprav želimo zmagati na vsaki tekmi, moramo tokrat sprejeti točko, saj je remi najbolj pravičen glede na prikazano igro. Bravo se bolje znajde na težkem igrišču, jaz pa sem zadovoljen z odzivom mojih igralcev. Ni bilo lahko, saj je bila žoga veliko časa v zraku,« je pristavil trener Olimpije Dino Skender. Na klopi je pustil kapetana Tima Maxa Elšnika: »V zadnjih dneh se ni mogel niti premikati, zato smo morali osvežiti ekipo.« V začetni enajsterici se je prvič znašel Adrian Zeljković in v zvezni vrsti odigral korektno brez večjih napak. Olimpija je bila odrezana predvsem od konice napada in je poskušala predvsem s streli z razdalje. Bravo je bil zelo blizu vodstvu že v prvem polčasu, a je vratar Frelih imenitno ubranil volej Maherja. V zadnjih petnajstih minutah je najprej nevarno zapretil Nukić, potem pa je Kidrič zgrešil celo žogo, namesto da bi jo v slogu golgeterjev pospravil v prazno mrežo. »V drugem polčasu smo bolj verjeli v našo igro, kar nam je prineslo premoč. Olimpija je v zaključku padla tako kot na prejšnjih tekmah, ker nastopa z igralci, ki niso opravili vseh priprav,« je pristavil Grabić.

Olimpija je na koncu ostala brez vezista Močinića, ki je prejel drugi rumeni karton, kmalu zatem je bil zaradi predolgega jezika izključen tudi Skenderjev pomočnik Karlo Primorac. Po remiju z Bravom ima Maribor odprto pot do jesenskega naslova, ki ga lahko potrdi na jutrišnjem obračunu z Muro. »Maribor nam lahko pobegne na pet točk, a če izgubi, bo razlika ostala dve točki. Maribor ima zelo dolgo klop in veliko lažje igra dve tekmi na teden kot mi. Želim, da bi v soboto premagali Gorico in odšli z dvignjenimi glavami na zimski odmor. Spomladi bomo napadli naslov prvaka,« je napovedal Skender.

Pred jutrišnjim štajersko-prekmurskim derbijem bodo prvoligaši danes odigrali tri tekme. Ob 13. uri bo Tabor gostil Gorico, dve uri kasneje se bodo Celjani pomerili s Koprom, ob 17. uri pa bo v Domžalah gostoval Aluminij.