Izjemno razburljiv je bil tretji veleslalom sezone. Šesto preizkušnjo svetovnega pokala v alpskem smučanju je nekoliko presenetljivo dobila Mikaela Shiffrin, ki se je s 67. zmago v karieri izenačila z Avstrijcem Marcelom Hirscherjem. V troboju sta Američanko na drugi progi sijajno napadli Italijanki Federica Brignone in Marta Bassino. Toda lanska skupna zmagovalka svetovnega pokala je storila veliko napako na drugi progi, a vseeno zasedla drugo mesto, Marta Bassino pa je po sijajnih vmesnih časih pred koncem druge proge storila napako ter odstopila, tako da ni osvojila tretje zaporedne veleslalomske zmage v sezoni. Mikaela Shiffrin je izkoristila ponujeno ter se po več kot desetih mesecih veselila nove zmage. Tretja je bila Francozinja Tessa Worley.

Ženska veleslalomska klasika v Courchevelu se je letos pokazala v najlepši luči. Sobotna preizkušnja je bila sploh za začetek zime (pre)težka, včeraj pa je bila tekma v odlični vidljivosti namenjena najboljšim veleslalomistkam. Razlike na razgibanem terenu med najboljši so zelo velike, slovensko alpsko smučanje brez Mete Hrovat v najboljši pripravi pa ta čas sodi bolj na rep drugega ranga najboljših alpskih smučark sveta. Še posebej je bila včeraj zanimiva past na ciljni strmini prve proge, ki jo je postavil švicarski trener Alois Prenn. Vanjo sta se ujeli tako Slovakinja Petra Vlhova kot Novozelandka Alice Robinson, izmed članic elitne sedmerice pa je že na prvi progi odstopila tudi Norvežanka Mina Fürst Holtmann. Razred zase so bile že na prvi progi Mikaela Shiffrin, Marta Bassino in Federica Brignone, ki jih je ločilo le 14 stotink.

Ob odsotnosti poškodovane Mete Hrovat sta bili včeraj na startu le dve slovenski alpski smučarki. Tina Robnik (po prvi progi je bila 16.) je sicer z 16. mestom osvojila prve točke svetovnega pokala, toda njeno smučanje je na začetku sezone daleč od najboljših dni. Tretjič zapored se je med dobitnice veleslalomskih točk prebila tudi Ana Bucik. Primorka je naredila večjo napako na drugi progi in zasedla 22. mesto. Po prvi progi je bila 21. Slovenski tekmovalki sta imeli tudi nekaj športne smole, saj sta imeli na drugi progi slabšo vidljivost od večine tekmic. Izpostavimo enajsto mesto Maryne Gasienica-Daniel, kar je bila sploh prva poljska veleslalomska uvrstitev med najboljšo petnajsterico. Znova so se ekipno izkazale Avstrijke, saj se jih je kar pet uvrstilo med najboljših 15. Odlično veleslalomsko znanje kažejo tudi specialistke za hitre discipline, ki so v bazični disciplini alpskega smučanja vsaj ta čas precej pred Ilko Štuhec. To sta predvsem Švicarki Lara Gut-Behrami, Michelle Gisin, Italijanka Soffia Goggia in Avstrijka Ramona Siebenhofer, ki so se danes uvrstile celo med najboljšo petnajsterico.

Svetovni pokal v alpskem smučanju za ženske se bo konec tedna nadaljeval v Val d’Iseru, kjer bosta v sredo in četrtek dva treninga smuka, v petek in soboto dva smuka svetovnega pokala v nedeljo pa superveleslalom.