Verdnik je za mnoge prepozno zamenjal dolgoletnega prvega trenerja Petra Pena in mesto glavnega trenerja zaupal Gregorju Koštomaju. Celjanu, ki je Ilko Štuhec popeljal do dveh naslovov smukaške prvakinje. Koštomaj je bil zaradi zdravstvenih težav Pena v družini vršilec dolžnosti glavnega trenerja že minulo zimo, a smukaškega napredka ni bilo. Tehnično znanje posameznikov je bilo preslabo. Verdnik se je odločil, da ne bo le obdržal reprezentance v hitrih disciplinah, temveč ji je na veliko reprezentančnih akcij dodal Janeza Slivnika, slovenskega trenerskega velemojstra, ki v tej sezoni opravlja funkcijo vodje reprezentanc. Koštomaj nam je pred sezono dejal, da je dodaten pogled na delo privilegij v ekipi. Hkrati pa imeti ob sebi človeka, ki v najtežjih časih alpskega smučanja, ko se zaradi pandemije novega virusa ukrepi povsod po Evropi spreminjajo hipno, omogoča trening na najboljših smučiščih.

Nihče, prav zares nihče, ni pričakoval, da bodo sadovi dela tako vidni že na prvem smuku sezone. Da bo Slovenec, ki je bil pred začetkom nove sezone le enkrat uvrščen med najboljšo deseterico, minulo sezono pa večino izpustil zaradi operacije kolenskih vezi, kar naenkrat stal na najvišji stopnički. Sedemindvajsetletni Čater je zmago dosegel v povsem regularnih razmerah. Največje smukaške velemojstre, Norvežana Kildeja in Jansruda, trikratnega skupnega smukaškega zmagovalca zadnjih sezon, Švicarja Feuza, celotno avstrijsko reprezentanco ter vse tekmece sveta je premagal v povsem enakovrednih pogojih. Zmaga je bila čista kot solza. Da so bile smukaške zmage s številko 41 sila redke, dokazuje tudi smukaška statistika. Na dosedanjih 497 smukih svetovnega pokala se je le štirikrat zgodilo, da je zmagala višja številka od 41.

Osemindvajseto mesto Boštjana Klineta s startno številko 57 je spodbudno. Nekdanji zmagovalec smuka je v zadnjih treh letih le dvakrat osvojil smukaške točke. Tudi Miha Hrobat na sobotnem superveleslalomu ni veliko zaostal za uvrstitvijo med deseterico. Le Klemen Kosi je še naprej tam, kjer ni kruha. Ali so ti rezultati muhe enodnevnice, bo pokazalo nadaljevanje sezone.