Vodilni Maribor je z zmago na Bonifiki (2:1) odpisal Koper v boju za jesenski naslov v prvi nogometni ligi, od katerega se po remiju z Domžalami (1:1) vse bolj oddaljuje tudi Mura. V četrtek bo v Ljudskem vrtu eden od vrhuncev jeseni, saj bo Maribor gostil Muro. Olimpija je z veliko hrupa ob koncu tekme strla odpor Tabora (2:1), ki v letošnji sezoni ostaja brez zmage v gosteh.

Maribor si je čestital z zmago

Maribor je v Kopru s pomembnimi tremi točkami proslavil šestdesetletnico delovanja kluba. Nekaj minut pred začetkom obračuna na Bonifiki je bilo slavnostno na glavnih mostovih v Mariboru, kjer so Viole uprizorile veličastno bakljado. Nogometaši v vijoličnih dresih so zmago podarili navijačem in ljudem okoli kluba. »To je dodaten razlog za zadovoljstvo. Gre za poseben dan, za klub, vse ljudi v klubu in predvsem za vse navijače. Ljudje imajo posebne občutke ob tako pomembnem dnevu, zato smo imeli še dodaten motiv, da bi ob jubileju podarili zmago. Čestitke vsem,« je sporočil trener vodilnega moštva Mauro Camoranesi.

Maribor je v Kopru odigral najboljši prvi polčas sezone in odločno igro kronal z vodstvom po golu Vrhovca. Koper je pritisnil v nadaljevanju in na krilih veterana Vršiča izzival izenačenje. Najboljši koprski igralec je zadel po prostem strelu, potem pa je pobudo znova prevzel Maribor in tekmo pripeljal do zmage. Gol odločitve je prispeval Repas. »Za nami je dobra tekma z odlično intenzivnostjo in veliko kvalitete ter razpoloženimi posamezniki. Zadovoljni smo, ker smo zasluženo premagali neugodnega nasprotnika. Odziv moštva je bil v končnici tekme odličen. Repas ima pozitiven trenutek in dokazuje, da je zelo pomemben za naše moštvo,« je bil zadovoljen Camoranesi.

Hrupno ob zmagi Olimpije

Olimpija se je mučila s Taborom in mu dovolila ogromno prostora v napadu. Po vratnici Sežancev je Ljubljančane v naslednjem napadu Kvesić popeljal v vodstvo. Tabor je bil zelo nevaren iz protinapadov in bil v drugem polčasu nagrajen z izenačenjem po strelu iz kota. Zmago Olimpiji je prinesel visoki branilec Milović, ki se je najbolje znašel v veliki gneči v kazenskem prostoru. Tabor se je burno odzval in protestiral pri sodniku, da je bil zadetek dosežen po prekršku v napadu. »Ničesar ne bi komentiral. Čestitam svojim igralcem za prikazano igro. Gremo naprej,« je bil kratek trener Tabora Goran Stanković. Ljubljanski trener Dino Skender je pristavil: »Dobili smo zelo težko tekmo. Ko so glave vroče, se na igrišču zgodi marsikaj. Vem, da smo bili kot gostitelji tekme od prve minute zelo korektni.«

Petrić odstopil kot trener Gorice

Gordan Petrić ni zdržal do zimskega premora na klopi zadnjeuvrščene Gorice, ki si je privoščila še peti zaporedni poraz. V športnem parku so bili boljši Celjani (2:0), ki jih je reševal vratar Rozman. Gorica je zapravila kopico priložnosti, gola pa ni dosegla niti z enega metra. Petrić je takoj po tekmi odšel do predsednika kluba Harija Arčona in mu ponudil odstop. »Kaj je krivo za nov poraz? Morda jaz. Fantom nič ne zamerim, saj se trudijo, a včasih je potrebna šokterapija,« je komentiral Gordan Petrić. Neuradno bo Gorico na zadnjih dveh tekmah jeseni vodil pomočnik Florijan Debenjak, ki je bil »gasilec« že po slovesu Borivoja Lučića.

Aluminij je po odhodu Slobodana Gruborja prvič vodil novi trener Oskar Drobne in iztržil remi proti Bravu (1:1). Na razritem igrišču v Kidričevem sta bili moštvi enakovredni, točka pa več pomeni Bravu, ki je najprej zaostajal, potem pa izenačil prek Kidriča. »Tekma je bila na slabem igrišču raztrgana in z veliko dolgimi podajami. Morda smo imeli kakšno priložnost več od tekmeca, a na koncu je remi realen,« je povedal domači trener Oskar Drobne, ki je v Kidričevo prišel iz vodilnega drugoligaša Radomlje.

Mura je nadigrala Domžale, a po golu Koutra ni več našla poti v gostujočo mrežo. Točko Domžalam je v zadnjih minutah priboril Kolobarić. Mura si je pripravila več priložnosti (vsi streli 18:4) in prek Bobičanca zadela tudi okvir vrat.