Videti je bilo, da sta ekipi zadovoljni z delitvijo točk, igrali sta previdno. Nekoliko več so poskušali nogometaši Cityja, v prvem polčasu sta priložnosti zapravila Rijad Mahrez in Kevin De Bruyne. Tako v prvem kot v drugem polčasu sta ekipi sprožili le po en strel v okvir vrat, dolgočasje dokazujeta le dva rumena kartona, zadovoljstvo z rezultatom pa le po ena menjava na vsaki strani.

Na prvih dveh sobotnih tekmah sta tri točke vknjižila Aston Villa in Newcastle. Ekipa iz Birminghama je do točk na gostovanju pri Wolverhamptonu prišla v četrti minuti sodniškega podaljška, ko je enajstmetrovko uspešno izvedel Anwar El-Ghazi. Pred golom je v 85. minuti zaradi drugega rumenega kartona predčasno z igrišča igralec Aston Ville Douglas Luiz, po golu pa je moral prav tako zaradi drugega rumenega kartona v slačilnico še domači igralec Joao Moutinho.

Tudi Newcastle je do domačih točk proti predzadnji ekipi prvenstvene razpredelnice, West Bromwich Albionu prišel v zadnjem delu tekme, v 82. minuti je končni izid 2:1 postavil Dwight Gayle. Pred tem je za domače v polno zadel Miguel Almiron, Darnell Furlon je v 50. minuti izenačil.