S Smučarske zveze Slovenije je včeraj dopoldne prišla tragična vest. V delovni nesreči se je v Ratečah smrtno ponesrečil oče najboljšega slovenskega alpskega smučarja Žana Kranjca. Vodičan je zapustil priprave v Reiteralmu in se odpravil domov.

Zaradi slabše vremenske napovedi so organizatorji v Val d'Iseru spremenili spored, zato bodo danes skušali izpeljati superveleslalom, jutri pa smuk (oba dneva bo start ob 10.30). Po prvotnem scenariju sta bila v tekmovalnem programu dva smuka. Včeraj je potekal v francoskih Alpah drugi trening smuka, na katerem se Slovenci niso izkazali kot v četrtek, ko je bil Boštjan Kline deveti. Najboljši je bil Martin Čater na 23. mestu, ki si ga je delil z Avstrijcem Maxom Franzem, Kline je bil 53., Klemen Kosi pa je znova razočaral s 67. mestom ter zaostankom skoraj šest sekund in pol za najhitrejšim Avstrijcem Vincentom Kriechmayrjem. Miha Hrobat je zaradi bolečin v hrbtu trening izpustil.

Ženske bodo danes in jutri tekmovale na veleslalomu v Courchevelu (start prve proge bo oba dneva ob 9.30, druge pa ob 12.30). Od Slovenk bodo na startu Meta Hrovat, Tina Robnik in Ana Bucik. Lansko zmago bo branila Italijanka Federica Brignone.