Susan Rice ima bogate izkušnje z zunanjo politiko, vendar pa je republikanski senatorji ne marajo in z njeno potrditvijo na kakšen visok položaj v Bidnovi vladi bi bile težave. Riceova je bila nekaj časa v igri celo za Bidnovo podpredsedniško kandidatko. Republikancem se je močno zamerila leta 2012, ko je teroristični napad v libijskem Bengaziju na ameriški konzulat uvodoma razložila kot reakcijo muslimanov na ameriški film o preroku Mohamedu, ne pa kot organiziran napad islamskih skrajnežev.

Riceova je podprla Bidna med predsedniško kampanjo in zdaj je zanjo našel položaj, ki ne zahteva senatne potrditve. Njeno imenovanje obenem kaže na to, da namerava Biden dati notranji politiki več pozornosti. Riceova bo tako sodelovala v odgovoru vlade na pandemijo novega koronavirusa.

Na položaj ministra za veteranske zadeve pa namerava Biden imenovati nekdanjega šefa kabineta Bele hiše Denisa McDonougha, ki ni nikoli služil v vojski. Biden bo obe odločitvi formalno objavil v petek, obenem pa bo objavil tudi kandidature kongresnice Marcie Fudge na položaj ministrice za stanovanja, Katherine Tai na položaj trgovinske predstavnice ZDA in Toma Vilsacka na položaj ministra za kmetijstvo, kjer je bil že v času vlade predsednika Baracka Obame.