Praznično okrašeni park je vasica, sestavljena iz več delov. Kot kaže že smerokaz ob vhodu vanjo, je mogoče obiskati severni pol, Rudolfovo vas in klopco sanj ter se ustaviti ob nabiralniku dedka Mraza. Najmlajši in mladi po srcu v vasici srečajo junake iz pravljic, ki jih poznajo vse generacije.

Svojo hiško imajo Sneguljčica in sedem palčkov, prav tako so začasno domovanje našli volk in trije prašički. Najbolj pisana in s slaščicami obdana hišica pripada Janku in Metki, ki jima tako kot v zgodbi preti čarovnica. Čisto blizu so Božičkove sani z jeleni in nabiralnik dedka Mraza, kamor otroci lahko oddajo svoja pisma, nanje pa bo dedek Mraz odgovoril. Decembrsko naselje je že podnevi pravljično, saj so liki v podobah slovitega Disneyja, ko pa se zvečeri, zaradi lučk postane čarobno in obiskovalec dobi občutek, da je v eni Disneyjevih risank.

Dostop omejen

V parku ob občinski upravi in parku kulture pred pošto pa je še ena posebna novost. Vsem ljubiteljem pravljične okrasitve bodo na voljo snežinke, prek katerih bodo s pomočjo AR-tehnologije in pametnih telefonov pokukali k dedku Mrazu, njegovim pomočnikom palčkom in drugim pravljičnim bitjem.

Čeprav iz preventivnih in varnostnih ukrepov zaradi koronavirusa obisk in gibanje tik ob ali v objektih nista dovoljena, so otroci nad vasico navdušeni. »Nikar ne zamudite pravljičnih trenutkov in svojim otrokom ter sebi z oddajo pisma dedku Mrazu, ogledom pravljične vasice in preizkusom posebnih snežink pričarajte nasmeh na obraz. V teh časih je še toliko bolj pomembno, da temne misli preženemo z mislijo, da bodo tudi ti kmalu mimo, ter toplino prazničnega vzdušja. Otroci niso nič krivi, da odraščajo v času epidemije, zato je prav, da niso prikrajšani za čarobnost veselega decembra,« vabi občina Trbovlje.