Berlin Recycling Volleys ostaja nerešljiva uganka za ACH Volley, ki je na peti medsebojni tekmi nemškemu prvaku še petič priznal premoč. Favorizirani gostitelji so na turnirju v domačem mehurčku tudi brez pomoči poškodovanega prvega podajalca Sergeja Grankina odigrali brez večjih spodrsljajev, imeli tekmo večino časa pod nadzorom in slavili s prepričljivim izidom 3:0 (20, 23, 21).

Le prvih nekaj minut je ACH Volley na začetku obračuna držal priključek s tekmecem. Igra Berlinčanov je bila v uvodnem nizu daleč od popolne, z nemalo napakami, a so jih Ljubljančani storili še nekoliko več. Mučili so se na začetnem udarcu, ki jim ni stekel, neučinkoviti so bili tudi v napadu, ki je bil zgolj 42-odstoten. Na drugi strani so domačini na krilih Benjamina Patcha in Timotheeja Carleja brez večjih preglavic držali slovenske prvake na varni razdalji dveh, treh točk, niz pa dobili prepričljivo, s 25:20.

Več borbenosti in želje po zmagi so odbojkarji v oranžnih opravah pokazali v nadaljevanju. Razigral se je korektor Božidar Vučičević, ki je v drugem nizu dosegel sedem točk. Ko je moštvu zbranost popustila, je Matija Pleško na igrišče poslal izkušenega veterana Mitarja Djurića, ki je v igro vnesel dodatno energijo. Ekipi sta v končnico vstopili poravnani, a na koncu se je tudi na račun večje kakovosti tehtnica prevesila na stran Berlina. Ta je zaostanek 19:21 s tremi zaporednimi točkami spremenil v vodstvo in povedel z 2:0 v nizih.

Da imajo Nemci v ekipi kopico kakovostnih igralcev, je postalo očitno, ko sta se v tretjem nizu nekoliko ohladila Carle in Patch. Tedaj sta ju uspešno nadomestila Eder Carbonera in Samuel Tuia. Z njuno pomočjo so Berlinčani znova zaigrali bolje, niz mirno pripeljali do konca in se razveselili zmage.

»Nismo bili na svojem nivoju razen mogoče dveh, treh igralcev. Zakaj, ne vem, ampak rezultat je, kakršen je. Počitka po takšni tekmi ne potrebujemo. Verjamem, da nobeden od igralcev ni utrujen, ker je šlo tole zelo hitro,« je svojo ekipo oštel Matija Pleško.

ACH Volley ima danes prost dan, potem ko zaradi okužbe s koronavirusom v Berlin ni pripotoval poljski predstavnik Jastrzebski Wegiel. Njegov naslednji nasprotnik bo tako desetkratni ruski prvak Zenit iz Kazana, s katerim se bo pomeril jutri ob 17. uri.