Tomaž Požrl, profesor na Biotehniški fakulteti: V Sloveniji jemo vrhunski kruh
Slovenijo je v zadnjih nekaj letih zajela prava kruhomanija. Peka kruha, predvsem z drožmi, je postala v času koronavirusa statusni simbol. Kako pa je v pekovski industriji in kakšen kruh pravzaprav jemo? O tem smo se pogovarjali s Tomažem Požrlom, profesorjem na oddelku za živilstvo in prehrano na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. Je tudi predsednik komisije za ocenjevanje kruha in pekovskih izdelkov pri Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij, ki deluje v okviru GZS.
Tomaž Požrl: »Slovenski proizvajalci sledijo trendom, raznolikost kruha in pekovskih izdelkov, ki jih lahko vsak dan kupujemo, je celo bolj pestra kot v nekaterih drugih evropskih državah.« (Foto: Jaka Gasar)
Predsedujete komisiji, ki vsako leto ocenjuje kakovost pekovskih izdelkov. Kaj vse pravzaprav ocenjujete?
Kijevska regija je bila ponoči znova tarča napadov ruskih brezpilotnih letal. Ta naj bi zadela srednjo šolo in terjala tri smrtne žrtve, še sedem pa...
Košarkarji Oklahoma City Thunder so v severnoameriški ligi NBA v gosteh premagali Los Angeles Clippers s 101:100. S tem so prehiteli Dallas Mavericks...
Pripadniki muslimanske vere z današnjim sončnim zahodom začenjajo deveti mesec muslimanskega koledarja, ramazan, ki bo trajal 29 dni. V času ramazana...