Čeprav je Maribor od 13. minute igral brez izključnega Martinovića, je s 3:1 premagal Gorico, ki tudi ob številčni prednosti ni zmogla resnejšega pritiska. Junak zmage je bil Aljoša Matko z dvema zadetkoma. »Pohvala igralcem za dobro tekmo. Zadovoljen sem z njihovim delom in pristopom. Ne smemo gledati samo tekem, na katerih izgubimo točke, ampak vso sliko, torej tudi to, kar delamo dobro in kar smo zgradili od mojega prihoda,« je bil zadovoljen trener Maribora Mauro Camoranesi. »Imeli smo priložnosti za še kakšen gol. Napake, ki jih delamo, so odraz kakovosti igralcev,« je menil trener Gorice Gordan Petrić.

Skender v slabi dnevni formi

Olimpija je po veliki zmagi na derbiju z Mariborom v Celju le remizirala 1:1. Na koncu v nobenem taboru niso bili zadovoljni s točko. Ljubljančani minimalnega vodstva iz prvega polčasa niso znali obdržati do konca. Celjani so bili boljši, a so izenačili šele v 86. minuti.

Obe ekipi sta bili brez trenerja. Ljubljančan na celjski klopi Dušan Kosić je tekmo spremljal doma pred televizijskim zaslonom, saj je zaradi okužbe s koronavirusom v karanteni, v katero je moral zaradi pozitivnega izida na covid-19 tudi napadalec Roman Bezjak. Trener Olimpije Dino Skender je bil v Celju, a le na tribuni, kjer je prestajal kazen zaradi prejetih dveh rumenih kartonov. Ker so bile tribune prazne, je Slavonec z glasnimi napotki vodil svojo ekipo na daljavo. Z roba igrišča sta ekipama poveljevala celjski pomočnik Jasmin Jerič in ljubljanski trener vratarjev Goran Boromisa.

Tekma je razkrila, zakaj so si Ljubljančani želeli prestavitev vsaj na ponedeljek, saj je bilo očitno pomanjkanje moči. Zlasti v drugem polčasu so dihali na škrge. Če je Skender požel pohvale za taktično postavitev proti Mariboru, je bil za gostovanje v Celju v slabi dnevni formi. V zadnji vrsti je Olimpija zaigrala s tremi branilci (Milović, Korun, Pavlovič). Težava je bila predvsem v zvezni vrsti, kjer sta bila Kvesić in Elšnik preveč osamljena, da bi vzpostavila premoč in narekovala ritem igre. Vstop v tekmo je bil podobno slab kot pred tednom dni v Domžalah, saj je Stojinović že po 55 sekundah stresel vratnico. Celjani so bili bolj kombinatorni, hitrejši in agresivnejši, vendar premalo konkretni v konci napada. Medtem ko so Celjani igrali, so Ljubljančani povedli v 27. minuti. Po predložku Marina sta žogo slabo izbijala Brecl in Zaletel, kar je v slogu pravega golgeterja izkoristil Vombergar za svoj šesti zadetek v sezoni. V drugem polčasu je igralo le Celje, Ljubljančani do 94. minute, ko je priložnost zapravil Vombergar, niso resneje pogledali proti golu Rozmana. V obrambi gostov je blestel Goran Milović, medtem ko so soigralcem pohajale moči, rezervista Caimacov in Bosić pa nista prinesla nobene dodane vrednosti. Bila sta precej slabša od Kvesića in Ivanovića. Celjani so zasluženo izenačili v 86. minuti po samostojni akciji Kuzmanovića.

Domžale zaradi sebičnosti izgubile dve točki

Domžalčani so proti Kopru po nepotrebnem zapravili dve točki. Po evrogolu Sikoška so imeli popolno kontrolo tekme in priložnosti za zadetek, a je bilo v zaključku nevarnih akcij preveč sebičnosti (Ibričić). »Fantje so prikazali lepo igro na dobro pripravljenem igrišču, zato pohvale tudi našim vzdrževalcem. Imeli smo vodstvo in priložnosti, da bi z drugim golom zaključili tekmo, na koncu pa prejeli gol iz kota,« je tekmo videl trener Domžal Dejan Djuranović. Koper, ki je bil zelo slab tri četrtine tekme in ga je reševal vratar Ivan Vargić, je zaigral bolje šele po menjavah (prvi zvezdnik Vršič je igral le zadnje pol ure) in izenačil prek branilca Rajčevića. »Zelo dobra tekma. V prvem polčasu sem pričakoval našo boljšo igro, a sistem s tremi napadalci ni deloval dobro. Z menjavami smo prišli do svoje igre, v zadnjih 20 minutah smo stopnjevali ritem in zasluženo prišli do točke. Na koncu smo imeli priložnost za zmago, a remi je realen in pošten,« je povedal trener Kopra Miran Srebrnič.

Mura je v Kidričevem, kjer je bila igralna površina dobro pripravljena glede na razmere, prišla do zmage po preobratu, saj so gostitelji prvič polčas dobili z 1:0. V nasprotju z Muro je pri Aluminiju očitno pomanjkanje moštvenega duha. »Po dobri igri v prvem polčasu, ko bi morali doseči še gol ali dva, smo v drugega vstopili v nasprotju z dogovorom ter po dveh napakah na sredini igrišča prejeli oba gola. Za poraz je krivih slabih 15 minut drugega polčasa, drugi je bilo dobro,« je tekmo analiziral trener Aluminija Slobodan Grubor. »Dobra tekma, na kateri smo glede na prikazano zasluženo zmagali,« je izpostavil trener Mure Ante Šimundža.

Zaradi preveč razmočenega igrišča, saj so bile na njem luže vode, v Šiški ni bilo tekme med Bravom in Taborom, ki je preložena na kasnejši termin. V sredo naj bi odigrali zaostali tekmi 10. kroga Bravo – Domžale (ob 13.30) in 15. kroga Tabor – Celje ob (11.30).