Za Norveško so tokrat nastopili Vetle Christiansen, Sturle Holm Laegreid ter brata Tarjei in Johannes Thingnes Boe. Kaj drugega kot zmage od Norvežanov nihče niti ni pričakoval, saj so imeli v postavi trojico tekmovalcev, ki se je na uvodnih štirih tekmah sezone letos že veselila zmage.

Večje težave imajo Norvežani s tem, kdo ne bo nastopal, brez priložnosti sta tokrat ostala Erlend Bjoentegaard in Johannes Dale, ki sta v skupnem seštevku svetovnega pokala uvrščena na deveto in deseto mesto.

Fak v dobri formi

V prvi polovici tekme so imeli Norvežani še nekaj dela s tekmeci, v drugi polovici pa sta brata Boe postavila stvari na svoje mesto. Bolj zanimiv je bil v končnici boj med Švedsko in Nemčijo za drugo mesto, kjer je mladi as Samuel Samuelsson potrdil precej boljšo formo od Benedikta Dolla. Rus Aleksander Loginov, ki bi se teoretično lahko še vmešal v boj za stopničke, ni v pravi tekaški formi.

V slovenskem taboru je dobro formo vnovič potrdil Jakov Fak, ki je zabeležil najboljši dosežek v drugi menjavi in ekipo popeljal na 9. mesto, potem ko jo je od Mihe Dovžana prevzel kot 17. Še en slab strelski nastop pa je pokazal Klemen Bauer, ki je za deset tarč porabil vseh šest dodatnih strelov in moral enkrat v kazenski krog. Rok Tršan je na koncu obdržal 12. mesto, ki ga je imel že ob prevzemu štafete.