Chelsea se je zasluženo veselil novih treh točk, čeprav je po napadalnem začetku hitro doživel hladen tuš. Leeds je v četrti minuti prišel do vodstva, ko je po protinapadu nekdanji član Londončanov Patrick Bamford kaznoval neodločnost branilca Kurta Zoumaja ter vratarja Edouarda Mendyja, izkoristil natančno podajo Jacka Harrisona in poslal žogo v mrežo.

Takoj po prejetem golu so imeli domači veliko priložnost za izenačenje. Olivier Giroud je že premagal vratarja Illana Meslierja, toda na golovi črti je žogo nepotrebno zaustavljal Timo Werner, ki jo je nato namesto v mrežo poslal v prečko. A Francoz se ni predal, odlično strelsko formo, ki jo je pokazal v ligi prvakov, je unovčil v 26. minuti, ko je pred vrati spretno reagiral po podaji Reecea Jamesa z desne strani.

Londonski klub je imel ves čas terensko premoč, zapravljal priložnosti, v 61. minuti pa se je vendarle lahko oddahnil. Zouma je poskrbel za vodstvo, končni rezultat pa je v sodniškem dodatku po protinapadu in podaji Wernerja postavil Christian Pulisic.

Blizu vrha tudi kluba iz Manchesterja

Vrhu sta se povsem približala kluba iz Manchestra. United se je vsaj začasno prebil na četrto mesto, potem ko je s 3:1 v Londonu ugnal West Ham. Po prvem polčasu mu ni dobro kazalo, Čeh Tomaš Souček je domače povedel v vodstvo, ki pa je zdržalo le do 65. minute.

Takrat je Paul Pogba s pravim evrogolom izenačil, nato pa sta se med strelce vpisala še Mason Greenwood in po protinapadu, po katerem so preverjali, ali je bil v nedovoljenem položaju, še Marcus Rashford.

Zmagovalni ritem je ujel tudi City. Proti Fulhamu, ki je v prejšnjem krogu presenetil Leicester, so še drugič zaporedoma zmagali, tokrat z izidom 2:0.

City je že v uvodu tekme napovedal, da Fulham na njegovem stadionu nima česa iskati. Raheem Sterling je v prvih petih minutah dvakrat prišel sam pred vratarja, v tretji minuti mu je Alphonse Areola strel ubranil, pri drugem pa je bil nemočen.

Sterling ima veliko zaslug tudi za drugi gol v 26. minuti, ko je Joachim Andersen v kazenskem prostoru storil prekršek nad njim, najstrožjo kazen pa je uspešno izvedel Kevin De Bruyne.

Kljub veliki premoči gostiteljev se izid do odmora ni spremenil, lahko pa bi se že na začetku drugega, ko je De Bruyne v 50. minuti zadel prečko, nekaj minut pozneje pa iz ugodnega položaja zadel le vratarja. Po še nekaj priložnostih so domači nekoliko popustili s pritiskom, Fulham je vzpostavil ravnotežje, a le enkrat nevarneje streljal proti tekmečevim vratom.

Prvi gol že v tretji minuti

Predzadnji na prvenstveni razpredelnici, Burnley je proti Evertonu povedel že v tretji minuti, ko je reprezentančnega vratarja Jordana Pickforda premagal Robert Brady. Gosti iz Liverpoola so nato zagospodarili na igrišču, v sodniškem podaljšku je njihovo premoč s svojim 11. golom v sezoni kronal najboljši strelec lige Dominic Calvert-Lewin, ki je žogo po podaji Richarlisona z leve strani z drsečim startom poslal v mrežo.

Calvert-Lewin je imel v drugem še eno lepo priložnost, veselje mu je preprečil vratar Nick Pope, ki se je izkazal tudi ob koncu tekme, ko je ubranil strel Gylfija Sigurdssona.