V Georgii bo 5. januarja drugi krog senatnih volitev, njihov izid pa je ključnega pomena, saj bo vplival na to, ali bodo imeli v zveznem senatu prihodnji dve leti večino republikanci ali demokrati.

V skoraj dvournem nastopu je Trump zatrdil, da se ne bo predal, zbrana množica v mestu Valdosta pa je bučno podprla njegove trditve in vzklikala: »Borimo se za Trumpa«.

Večina brez mask

Kljub izredno resnim epidemiološkim razmeram v ZDA je le malo ljudi na shodu, ki se ga je udeležila tudi prva dama ZDA Melania Trump, nosilo masko.

»Zmagujemo na teh volitvah,« je sporočil Trump, ki skuša s številnimi tožbami izpodbiti Bidnovo zmago, a je bil doslej še z vsemi neuspešen.

»Volivci Georgie bodo določili, katera stranka bo vodila vse odbore, napisala vse zakone, nadzirala prav vsak dolar davkoplačevalcev. Zelo preprosto, odločili boste, ali bodo vaši otroci odraščali v socialistični državi ali v svobodni državi,« je volivcem na srce položil Trump.

Če bosta republikanska senatorja Georgie Kelly Loeffler in David Perdue izgubila proti demokratskima izzivalcema Raphaelu Warnocku in Jonu Ossoffu, bo v zveznem senatu vsaka stranka imela po 50 sedežev, v primeru neodločenih glasovanj pa odloči podpredsednik ZDA. Za podpredsednico je bila na volitvah 3. novembra izvoljena Kamala Harris.