Russell, ki je zamenjal s covidom-19 obolelega Hamiltona pri Mercedesu, je za Bottasom zaostal za vsega 26 tisočink in bo startal z nekoliko umazane desne strani dirkališča. Verstappen je na tretjem mestu zaostal 56 tisočink sekunde.

Bottas je za svoj 16. "pole position" skrajšani krog v Sahirju zmogel v 53,377 sekunde, v nedeljo pa bo lovil jubilejno 10. zmago. Četrto mesto je s sijajnim krogom zasedel Monačan Charles Leclerc s Ferrarijem. V tretji vrsti bosta kar 87 krogov dolgo preizkušnjo začela Mehičan Sergio Perez (Racing Point) in Danil Kvjat (Alpha Tauri).

Na dirki sta še dva novinca. Brazilec Pietro Fittipaldi v ekipi Haas nadomešča Francoza Romaina Grosjeana, ki še čuti posledice hude nesreče in opeklin na nedeljski dirki, Britanec Jack Aitken pa je zasedel mesto svojega rojaka Russella pri Williamsu. Fittipaldi je bil v kvalifikacijah zadnji 20., Aitken pa 18.

Ta konec tedna dirka poteka na spremenjeni konfiguraciji steze, in sicer po zunanjem delu dirkališča, zato je krog skoraj dva kilometra krajši, dolg je le 3,543 km.

Dirka za VN Sahirja se bo pod žarometi začela ob 18.10.