Podjetnik, ki je sicer italijanski državljan, je v sredo popoldne obvestil policijo, da so mu ukradli večji znesek denarja in da so se tatovi napotili proti mejnemu prehodu, da bi pobegnili v Italijo. Še isti dan je na mejni prehod Dragonja prišlo šest italijanskih državljanov, ki so jih hrvaški policisti prijeli zaradi suma kraje.

Hrvaški kriminalisti so ugotovili, da je trojica denar 31-letniku ukradla, potem ko je v sredo dvignil gotovino z bankomata v Pulju. Potem so se z avtomobili napotili proti državni meji. Pri tem so jim pomagali še trije italijanski državljani, je še sporočila policija. Med prijetimi sta dva pripadnika neapeljske policije in karabinjer iz Caserte, danes piše časnik Jutarnji list, ki se preko svojega dopisnika v Rimu sklicuje na vire iz italijanske policije. Časnik navaja, da so ukradli 150.000 evrov.

Kot dodaja časnik, je 31-letni podjetnik hrvaškim policistom povedal, da gre za denar iz podjetja, ki ga je ravno zaprl na Hrvaškem. Pojasnil je, da je denar nameraval prepeljati v Italijo, očitno brez davka, piše zagrebški časnik. Pri prevozu denarja je nameraval angažirati nekega karabinjerja kot varnostnika, a je medtem karabinjer zbolel za covidom-19. Nadomestil ga je kolega, ki je pripeljal še dva italijanska policista. Ali je 31-letni podjetnik pral denar na Hrvaškem, kaj je nameraval storiti z denarjem in ali je pri zapiranju podjetja poravnal vse obveznosti do hrvaške države, še ni znano, poudarja Jutarnji list.