Pozabil, kje je parkiral

Slovenski policisti so ta teden obravnavali nekaj nenavadnih prijav kaznivih dejanj. V Kranju so moškemu pomagali iskati ukraden avto, a so, ko so ga s skupnimi močmi našli, ugotovili, da sploh ni bil ukraden. Lastnik je le pozabil, kje ga je parkiral. Velenjski policisti pa so v začetku tedna obravnavali malce poseben vlom. Neznani storilec je namreč vstopil v odklenjeno klet hiše, kamor ga je lastnica zvečer (nevede) zaklenila. Ponoči je moški prežagal več lesenih letev in pobegnil iz »zapora«, s sabo pa odnesel več kosov električnega orodja in nekaj hrane. V Celju je isto noč vlomilec iz kleti bloka ukradel stojalo za novoletno jelko in lučke za okrasitev. Kje bo dobil smreko, ni jasno. Nekaj dni kasneje pa je nekdo iz lokala v Ločah ukradel dva hladilnika in ledomat. Priprave na decembrske žure?

S skuterjem v graben

Pestro je bilo tudi dogajanje na cesti. Kot smo že poročali, so policisti v nedeljo zjutraj lovili 20-letnika, ki je bežal pred njimi, sčasoma zapeljal na travnik, jih zmerjal, enega od njih pa za povrh še ugriznil v roko. Nič kaj presenetljivo je mladenič vozil pod vplivom drog. Kakšen dan kasneje so se podali še v lov za moškim na skuterju, ki jih je prav tako ignoriral. Pri srečanju s patruljo je obrnil in se odpeljal stran, nato pa zapeljal v graben, kar – predvidevamo – ni bila načrtovana pot njegovega potovanja. Ob prijetju je tudi on vpil, žalil policiste in ni želel razkriti, kdo je. Sčasoma so ugotovili, da je star šele 16 let. Tako mlad, pa že kršitelj številnih predpisov.

Sam se je izdal

Policisti imajo kdaj tudi kanček sreče, nepridipravi pa ravno toliko smole. Tako je bilo tudi v primeru 36-letnega Novogoričana, za katerega se je izkazalo, da si je sam največji problem (kot prepeva naši redakciji ljub Vlado Kreslin). Policisti so med nadzorom namreč opazili, kako je moški v zabojnik za smeti odvrgel večjo plastično vrečo, iz katere je močno smrdelo po konoplji. V smeteh so našli več kot pol kilograma rastlin in njihovih delov, pa tudi naprave in pripomočke za gojenje konoplje. Po preiskavi njegovega avta in poslovnega prostora so odkrili laboratorij, na osnovi česar so proti moškemu podali kazensko prijavo. Če nas drugi ne potisnejo v d..k, se pa včasih kar sami, kajne?

En spal sredi ulice, drugi čofnil v morje

Tudi hrvaški policisti imajo veliko dela. Kazensko so ovadili 47-letnika, ki je prejšnji teden pijan zaspal v prižganem mercedesu na eni najbolj prometnih ulic v Zagrebu. Moški bi zaradi okužbe z novim koronavirusom moral biti v karanteni. Konec tedna pa je delo zadrskim možem postave naredil 31-letnik, ki je prav tako vozil pijan, zaradi neprilagojene hitrosti pa izgubil nadzor nad vozilom in s še tremi sopotniki pristal v morju. Dva od sopotnikov so zaradi hudih poškodb odpeljali v bolnišnico.

Kdo je ukradel lulčka?

Še pomnite, kakšna drama je nastala julija, ko je nekdo v bližini njene rodne Sevnice zažgal skulpturo Melanie Trump? Policistom takrat ni uspelo najti nepridiprava. No, s podobno skrivnostno, a še malo bolj nenavadno zagonetko se trenutno ukvarjajo njihovi nemški kolegi. Konec tedna je namreč s skoraj dva tisoč metrov visoke gore Grünten izginil ogromen lesen kip v obliki penisa. Dvometrsko skulpturo bi bilo s takega kraja težko odstraniti brez pomoči, saj tehta kar 200 kilogramov, tako da je bila najverjetneje na delu skupina tatov, ki je za seboj pustila le štor in nekaj lesenih ostankov. Policija sicer ni prepričana, ali je sploh prišlo do kriminalnega dejanja, saj lastnik falusa ni znan, kar pomeni, da v teoriji tudi ni oškodovanca. Možno je, da je penis s seboj za okrasitev doma odnesel prav lastnik. Vseeno preiskujejo vsakršno sled, a priznavajo, da tavajo v temi. Skrivnosten je tudi izvor lesenega korenjaka, ki se je pred leti kar pojavil na vrhu gore. Legenda pravi, da ga je za šalo kot darilo dobil neki moški, a mu je zaradi zgrožene družine moral najti nov dom. Turisti so baje nad njim več kot navdušeni in se prav zaradi njega zgrinjajo na vrh hriba. V četrtek se je zgodil preobrat: zjutraj so na vrhu gore namreč našli še večji, višji in težji falus, za katerega prav tako ne vedo, od kod se je vzel.