Projekt »Pripelji se v Planico in poglej« bo moral počakati na morebitno drugo priložnost. »Odločitev je bila sprejeta na podlagi veljavnih ukrepov Vlade RS za omejitev in obvladovanje koronavirusne bolezni in z obžalovanjem, saj so v Planici gledalci tisti, ki dogodku dajejo potrebno vzdušje in čarobnost. Seveda pa je razumljivo, da je v prvi vrsti potrebno poskrbeti za zdravje vseh. Planica kljub temu ostaja največji slovenski športni praznik,« so zapisali.

Neposredno bo mogoče SP v poletih od vključno četrtka, 10. decembra, do nedelje, 13. decembra, spremljati preko televizijskih sprejemnikov na programu TV SLO 2 ali na radijskih valovih Vala 202, so sporočili.

Prvič v zgodovini bo tekmovanje na letalnici bratov Gorišek potekalo pod žarometi. Ta tehnično zahteven projekt bo realiziran skupaj s specializiranim podjetjem Stichaller z avstrijske Koroške. Brez pomoči dolgoletnih partnerjev, Mednarodne smučarske zveze (Fis) in nosilca medijskih pravic Evropske radiodifuzne zveze (EBU), ta projekt ne bi bil izvedljiv, zato so se jim v izjavi za javnost iskreno zahvalili.

Dela na prizorišču potekajo skladno z načrti

Zahvalili pa so se tudi zvestim in dolgoletnim sponzorjem Planice, ki bodo kljub nenavadnim razmeram na prireditvi prisotni s svojimi blagovnimi znamkami in sporočili.

»Skakalce lahko s pomočjo virtualnega navijaškega vzdušja navijači podprejo tudi iz domače dnevne sobe. Zavarovalnica Triglav kot zlati sponzor Planice navijačem namreč omogoča, da junake zime v živo, preko orodja za oddaljena srečanja, podprejo na zaslonih, ki bodo smučarske skakalce pričakali v izteku letalnice. Vsakdo, ki želi soustvarjati edinstveno navijaško vzdušje, ki bo dolino pod Poncami letos prevetrilo prvič, lahko svojo prijavo odda na spletni strani triglav.si/planica,« so zapisali.

Kupci vstopnic bodo naknadno obveščeni o možnostih menjave za marčevsko tekmovanje finala svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici skladno z veljavno zakonodajo, so še dodali.

»Ker je v teh časih naš najpomembnejši cilj, da zagotovimo varnost za vse, zveste navijače in podpornike Planice skupaj s pristojnimi organi vljudno naprošamo, da ne prihajajo v Planico, saj bo dolina pod Poncami zaprta za obiskovalce,« so opozorili.

Pripravljalna dela na prizorišču navkljub zahtevnim vremenskim razmeram sicer potekajo skladno z načrti, so še zaključili.