Maribor bo v petnajstem krogu prve lige ne glede na razplet derbija v Stožicah ostal na vodilnem položaju, saj je Mura iztržila le točko v zasneženem dvoboju z Bravom (0:0). Domžale so se po slavju v Novi Gorici (2:0) povzpele v zgornjo polovico lestvice, a jih s petega mesta lahko izrine Tabor iz Sežane, ki bo danes ob 13. uri gostil prvake iz Celja.

Domžale se dvigujejo

Domžale so na severnem Primorskem ohranile zmagoviti značaj z nedeljskega derbija proti Olimpiji. Domžalčani so Gorico lomili vso tekmo in v zaključku zabili oba gola. Gostom sta vodstvo prinesla jokerja s klopi – strelec Jakupović in podajalec Kolobarić, ki ju je trener Djuranović v igro poslal deset minut pred zadetkom. Zmago Domžal je potrdil Vuklišević po podaji Ibričića. »Po zmagi nad Olimpijo smo poskušali iztržiti poln izkupiček tudi proti Gorici, ki potrebuje točke za obstanek. V drugem polčasu smo osvežili ekipo z menjavami in načrt je uspel,« je komentiral domžalski trener Dejan Djuranović.

Gorica v vlogi povratnice v prvo ligo ostaja na zadnjem mestu brez zmage v zadnjih šestih krogih. Značilnost goriške zasedbe je, da popusti v drugem polčasu. To je po devetem porazu najslabši start Gorice v prvoligaško sezono. »V prvem polčasu smo bili boljši, potem pa se nam je ponovila stara zgodba. Prejemamo zadetke, ki jih ne bi smeli. Do konca jesenskega dela prvenstva moramo strniti svoje vrste in poskusiti iztržiti čim več,« pravi srbski trener na goriški klopi Gordan Petrić, ki bo na naslednjih tekmah reševal tudi svojo kožo.

Koper se je izenačil z Muro

Močno sneženje je na stadionu Fazanerija zelo oviralo nogometaše Mure in Brava, ki jim žoge v rumeni barvi nikakor ni uspelo pripeljati do cilja. Zasnežena zelenica je onemogočala tekočo igro, zato je do izraza prišla iznajdljivost obeh moštev v zahtevnih razmerah. Največ priložnosti na obeh straneh je bilo v prvem polčasu, v nadaljevanju pa se je izkazala predvsem zanesljiva obramba Brava. Mura se v snegu ni znašla, trener Ante Šimudža pa je takole ocenil obračun: »Rezultat je realen. K sreči se v tako zahtevnih razmerah nihče ni poškodoval.« Trener Brava Dejan Grabić je pristavil: »Fantastično smo se prilagodili pogojem in odigrali enostavno, pragmatično tekmo. Imeli smo eno čisto priložnost več od tekmeca, a s točko v Murski Soboti nikakor nismo nezadovoljni.«

Koper se je z zmago proti Aluminiju (1:0) pridružil Muri na drugem mestu in ostaja v igri za jesenskega prvaka. Kidričani so zaradi nevšečnosti na primorski avtocesti najprej zamujali na Bonifiko, potem pa so prikazali konkurenčno, a neučinkovito predstavo. Koper je povedel pred odmorom, ko je z glavo zadel najboljši strelec lige Mulahusejnović. Aluminij je v drugem polčasu pritisnil na koprska vrata, a ostal brez zmagovite poteze za osvojitev točke, na koncu pa še brez poškodovanega Horvata. »Nismo si zaslužili poraza. Skozi vso tekmo smo bili boljši, o čemer govori tudi statistika, a nismo zadeli,« je rekel trener Aluminija Slobodan Grubor.

Vrstni red po delno odigranem 15. krogu v prvi ligi: Maribor (–1) 28, Mura in Koper po 26, Olimpija (–1) 24, Domžale (–1) 19, Tabor (–1) 18, Celje (–1) in Bravo (–1) po 16, Aluminij 13, Gorica 0.