Po prvih podatkih je do uhajanja strupenega plina v stanovanju v Krimski ulici prišlo pri nepravilnem izgorevanju v dotrajani plinski peči.

Obvestilo o nezavestnih osebah v enem od stanovanj v Ljubljani so policisti dobili nekaj pred 16. uro. Na kraju so posredovali tudi gasilci ter reševalne ekipe. Zaradi ugotovljene visoke koncentracije ogljikovega monoksida v prostoru so gasilci prostor prezračevali, reševalci pa so nudili pomoč nezavestnim osebam.

Policija: Ne uporabljajte dotrajanih in nepregledanih naprav

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Vse pa pozivajo, naj opravijo redni pregled in kontrolo delovanja ogrevalnih naprav, če tega pred ogrevalno sezono še niso storili. Pri ogrevalnih napravah na utekočinjeni in zemeljski plin je zelo pomembno, da čiščenje, kontrolo, nastavitve in meritve opravi strokovnjak - serviser, poudarjajo.

»Ne uporabljajte dotrajanih in nepregledanih naprav, ob vsakem sumu nepravilnega delovanja pa takoj prenehajte uporabljati grelne naprave, dokler se ne prepričate, da so napake odpravljene,« še svetujejo policisti.