Napad se je zgodil na obrobju glavnega mesta istoimenske province Gazni na vzhodu države, kjer je že v preteklosti prihajalo do spopadov med talibani in vladnimi silami, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V bolnišnico so prepeljali 30 trupel in 24 ranjenih oseb. Pri vseh gre za pripadnike varnostnih sil, je za AFP povedal direktor bolnišnice v Gazniju, Baz Mohamed Hemat.

Po besedah tiskovnega predstavnika guvernerja Gaznija, Vahidulaha Džumazade, je samomorilski napadalec zapeljal z vozilom, polnim eksploziva, naravnost v vojaško oporišče, in se razstrelil.

Odgovornosti za napad za zdaj ni prevzel še nihče. Gre za zadnjega v vrsti napadov v času, ko v katarski Dohi potekajo mirovni pogovori med afganistansko vlado in talibani, ki doslej niso prinesli preboja za končanje skoraj dve desetletji dolgega konflikta.

V še enem samomorilskem napadu z avtomobilom bombo, ki se je zgodil danes v mestu Kalat v južni provinci Zabul, je bil ubit civilist, 20 ljudi pa je bilo ranjenih, je za AFP povedal vodja policije te province Hekmatulah Koči.