Markus Eisenbichler je očitno najbolj vroč skakalec v uvodu nove sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih. Pot do druge zmage na drugi posamični tekmi je tlakoval z izjemnim skokom v prvi seriji. Pristal je pri 146 metrih in si priboril 8.8 točke prednosti pred Dawidom Kubackim iz Poljske, ki je skočil 139 metrov. Nemec je nato odlično formo potrdil tudi v drugi seriji, ko je še povečal svojo prednost in slavil svojo tretjo zmago v svetovnem pokalu. Drugi je bil Piotr Zyla iz poljske, tretji pa Kubacki. Pozitivno je presenetil Bor Pavlovčič, ki je dosegel svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu in je bil sedmi. Do točk so prišli še Žiga Jelar, Anže Semenič in Peter Prevc.

Napaka Laniška v prvi seriji

V skakalnem centru Ruka o razpletu tekem velikokrat odloča veter, ki pa danes tekmovalcem in žiriji ni povzročal težav in so bili pogoji dokaj enakovredni za vse tekmovalce. Za slovensko odpravo na severu Evrope je tekmo odprl Žiga Jelar, ki si je s skokom dolgim 129 metrov priboril zelo solidno deveto mesto po prvi seriji. Nastop v drugi seriji sta si zagotovila tudi Anže Semenič in Peter Prevc, ki pa s samo izvedbo nista bila pretirano zadovoljna. Na polovici tekme sta zasedala 27. in 25. mesto. Žal se skok po željah ni izšel Tilnu Bartolu, ki je s 118 metri ostal izven finala na 33. mestu. Odlično je nato nase opozoril mladi Bor Pavlovčič, ki je odjadral 134 metrov in pol ter po prvi seriji zasedala odlično peto mesto. Vse je že kazalo, da se stanje v slovenski reprezentanci obrača na bolje, pa je veliko napako storil najboljši slovenski tekmovalec na prvi tekmi letošnje sezone Anže Lanišek. 114 metrov je pomenilo, da je Lanišek ostal brez novih točk svetovnega pokala in tekmovanje zaključil na 39. mestu. Kljub temu, da je Pavlovčič zasedala zelo dobro 5. mesto, pa veliko možnosti za napad na zmagovalni oder za slovensko reprezentanco ni bilo. Pavlovčič je po prvi seriji za vodilnim Nemcem zaostajal 19,9 točke, za tretjim Japoncem Jukijem Satom pa 8,6 točke.

Pavlovčič do uspeha kariere

Slovenski nastopi so tudi v drugi seriji ostali povprečni, z izjemo Pavlovčiča, ki je pokazal dva zelo enakovredna in dobra skoka. Tudi drugi skok se ni izšel Petru Prevcu, ki je na koncu zbral 214,7 točke in zasedel 29. mesto. Malenkost je svojo uvrstitev v drugi seriji izboljšal Tržičan Semenič, ki je zbral prve točke v tej sezoni za 24. mesto. S svojimi skoki na prvi tekmi v Kuusamu je lahko zadovoljen tudi Žiga Jelar, ki je v drugo skočil 126 metrov in pol. Sicer je v drugi seriji malenkost nazadoval, a vseeno zaključil na spodbudnem 13. mestu. Odlično se je tudi v drugo izkazal mladi Pavlovčič, ki v svetovnem pokalu še nikoli ni bil tako visoko po prvi seriji. V drugi seriji je znova skočil odlično, pristal pri 132 metrih in se razveselil sedmega mesta, kar je njegova najboljša uvrstitev na tekmah najvišjega ranga. »Z današnjo tekmo sem zelo zadovoljen. V prvi seriji mi je uspel res takšen skok, da sem v njem lahko le užival. V drugi skok se mi je prikradla malenkostna napaka, a končni rezultat je za mene odličen. Ruka mi je zelo všeč, sploh danes je bil že zjutraj čudovit dan. Že ves dan uživam in na skakalnici še toliko bolj,« je bil pod masko nasmejan Pavlovčič.

V boju za stopničke je v drugi seriji prišlo do manjših sprememb. Iz četrtega mesta se je na drugo povzpel izkušeni Poljak Piotr Zyla, ki je v drugo skočil 137 metrov in za dve desetinki točki prehitel rojaka Kubacikja. Brez težav pa je veliko prednost iz prve serije obdržal in hkrati še povečal Nemec Eisenbichler. Pristal je pri 141 metrih in je imel tudi v drugi seriji najboljšo oceno ter tako z veliko prednostjo 19,3 točke slavil svojo tretjo zmago v svetovnem pokalu. »To je začetek sezone, ki sem si ga lahko zgolj želel nisem pa nanj moral računati. Seveda se zavedam, da moram tudi sedaj trdo delati iz dneva v dan, da takšni rezultati niso povsem enostavni,« je za mednarodno smučarsko zvezo takoj po tekmi dejal edini zmagovalec letošnje sezone do sedaj.