V minuli sezoni tretja najboljša sprinterka Anamarija Lampič je uvodno tekmo svetovnega pokala v smučarskih tekih končala v polfinalu in s končnim sedmim mestom za dve mesti popravila svoj lanski dosežek na prizorišču v Ruki.

Slovenka je na tekmi v klasični tehniki solidno nastopila že v kvalifikacijah in za najhitrejšo Norvežanko Ane Appelkvist Stenseth zaostala za 7,57 sekunde, še bolje pa tekla v četrtfinalu, ko si je z drugim mestom v svoji skupini zagotovila neposredno uvrstitev v polfinale. V njem je 25-letnica večji del prebila na repu skupine, z močnim zaključkom in časom 3:00,87 pa cilj prečkala kot tretja ter bila v čakalnici za morebiten nastop v finalu.

Tega ni dočakala, saj sta se po času kot srečni poraženki vanj uvrstili Švedinji Maja Dahlqvist in Emma Ribom, ki sta bil od Lampičeve hitrejši za dve sekundi. Zmage se je na koncu veselila njuna rojakinja Linn Svahn, Dahlqvistova je bila druga, družbo na odru za zmagovalce pa jima je delala še reprezentančna kolegica Jonna Sundling.

Druga Slovenka na tekmi, Eva Ureuc, je v svojem prvem nastopu po enoletni odsotnosti končala v četrtfinalu in zasedla 26. mesto.

V moški konkurenci se je tekma končala s trojnim norveškim slavjem. Prvo mesto je pripadlo Eriku Valnesu, Johannes Klaebo je bil drugi, na tretjem pa Emil Iversen. Slovenska tekmovalca se nista uvrstila v izločilne boje. Janez Lampič je bil med 86 udeleženci 45. (+12,98), Luka Markun pa 82. (+25,09).