Kljub ukrepom za zajezitev koronavirusa se je ob poti, kjer se je gibala pogrebna procesija, v katero so se priključili številni avtomobili in motocikli navijačev, zbralo veliko število ljudi, ki so z argentinskimi zastavami zadnjič počastili nogometno legendo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ker so imeli v predsedniški palači na voljo le 12 ur za zadnje slovo, kot je želela družina, je pred njo prišlo do neredov in izgredov. Najhujši izgredniki so po poročanju agencij metali tudi steklenice in druge predmete, zato je potem v akcijo stopila policija in varovala tudi sprevod.

Krsto, prekrito z argentinsko zastavo in številko 10 na njej, so pospremili z vzkliki: "Diego ni mrtev, Diego živi v našem narodu." Avtomobil s krsto se je moral zaradi prometa in gneče tudi ustaviti, policija pa je preprečevala, da bi se ljudje dotikali vozila.

V Argentini so po smrti Maradone razglasili tridnevno žalovanje, predsednik Alberto Fernandez je ustavil vse svoje dejavnosti. Dneve žalovanja so razglasili tudi v Indiji, navijači in njegovi nogometni kolegi pa se od Argentinca poslavljajo po vsem svetu, še posebej v Neaplju, kjer je Maradona zapustil globok pečat.

Rezultati prve obdukcije v četrtek umrlega Maradone so pokazali, da je umrl zaradi pljučnega edema, zastoja tekočine v pljučih, posledice srčnega popuščanja. Umrl je v spanju po zajtrku z nečakom, po katerem je izjavil, da se slabo počuti, ter odšel v posteljo.