Štefan Hadalin je bil na 17. mestu kvalifikacij še najbližje napredovanju v glavni del tekmovanja. Šestnajsterico najboljših, ki se bo pomerila za zmago, je zgrešil za zgolj eno mesto. Vrhničan je za vodilnim po kvalifikacijah Nemcem Stefanom Luitzem zaostal šest desetink sekunde.

Norma za uvrstitev v osmino finala, ki je bila pri zaostanku 54 stotink sekunde, je zgrešil za šest stotink sekunde.

Žan Kranjec, ki je pred enim mesecem na uvodnem specialnem veleslalomu na ledeniku Rettenbach nad Söldnom osvojil sedmo mesto, je paralelno tekmo končal na 25. mestu z zaostankom 77 stotink sekunde.

Nastopil je tudi specialist za hitre discipline Čater, ki je pristal pri repu nastopajočih na 57. mestu (+2,22).

Drugo mesto v kvalifikacijah je osvojil Francoz Alexis Pinturault, ki je zaostal tri stotinke sekunde, tretji je bil Nemec Alexander Schmid z zaostankom sedem stotink sekunde.

Izločilni boji se bodo začeli ob 17.45.

V četrtek so paralelno tekmo opravile alpske smučarke. Zmagala je Slovakinja Petra Vlhova, ki je s tretjo zmago sezone še utrdila vodstvo v seštevku zime. Edina Slovenka, ki se je od slovenske osmerice na Predarlskem uvrstila v glavni del tekmovanja, je bila Tina Robnik, ki pa je svoj nastop končala že na prvi oviri v osmini finala za končno 11. mesto.

Meta Hrovat je bila prepočasna za izločilne boje na 20. mestu (+0,88), Neja Dvornik je bila 32. (+1,16), Ana Bucik 43. (+1,51), Maruša Ferk pa je slovenske nastope sklenila na 51. mestu (+1,86).

Gre za edini posamični paralelni preizkušnji v sezoni 2020/21. Tako kot na drugih tekmah prvih 30 dobi točke za svetovni pokal.

Na moških paralelnih veleslalomih so doslej zmage slavili Kjetil Jansrud (2015), Cyprien Sarrazin (2016), Matts Olsson (2017), Marcel Hirscher (2018), Rasmus Windingstad (2019) in Loic Meillard (2020).

Kranjec je februarja letos v Chamonixu prvič nastopil v četrtfinalu ter s petim mestom vpisal uspeh kariere na paralelnih tekmah.