Manj kot desetinko sekunde prednosti v treh dvobojih skupaj, v osmini finala (4 stotinke), četrtfinalu (4) in polfinalu (1), si je za uvrstitev v finale paralelnega veleslaloma za svetovni pokal v Lechu proti svojim nasprotnicam priborila Slovakinja Petra Vlhova, pri čemer je po prvih vožnjah vselej zaostajala. A čeprav je hodila po robu, se je naposled veselila nove zmage, še tretje zaporedne po sobotni in nedeljski v Leviju. V finalu je šlo Vlhovi v nasprotju z omenjenimi tremi dvoboji bolj gladko, saj je bila že v prvo boljša od presenečenja večera, Američanke Paule Moltzan, v drugo pa je ta odstopila, a vseeno dosegla uspeh kariere. Tretje mesto je zasedla Švicarka Lara Gut-Behrami, ki se je prvič v svoji bogati karieri uvrstila na zmagovalni oder paralelne tekme.

»Poleti sem res precej garala in rezultati so vidni. Pohvale gredo moji ekipi in trenerju, ki mi stojita ob strani. Napredek pri hitrosti je precejšen, zdaj pa bomo videli, kako bo šlo naprej. Upam, da takšno formo zadržim čim dlje časa,« je bila po novi zmagi zadovoljna Petra Vlhova, medtem ko navdušenja ni skrivala niti drugouvrščena Američanka Paula Moltzan: »Nisem se nadejala takšnega rezultata. Osnovni cilj je bil uvrstitev med dobitnice točk, nad stopničkami pa sem navdušena. Proga je bila fantastična in je zdržala vse nastope v dobrem stanju. Komaj čakam, da se slišim s svojo mamo.«

Od slovenske peterice se je v dopoldanskih kvalifikacijah med najboljših 16 smučark, ki so nastopile zvečer pod žarometi, uspelo uvrstiti le Tini Robnik, ki je dosegla 10. čas kvalifikacij in nato izpadla v osmini finala ter zasedla končno enajsto mesto. Z 20. mestom v kvalifikacijah je za enajst stotink za finalom zaostala Meta Hrovat, ki je tako prejela 11 točk svetovnega pokala, Neja Dvornik je bila 32. in je za drugo uvrstitvijo med dobitnice točk zaostala za 5 stotink, Ana Bucik je bila 43. in je na četrti tekmi sezone prvič ostala brez točk svetovnega pokala, Maruša Ferk pa je bila 51.

»Lahko bi rekla, da sem s smučanjem zadovoljna, zagotovo pa so določeni deli, kjer sem delala manjše napake, za katere si malce očitam, ker mi ni uspelo to, kar sem si zadala. Na koncu sem z rezultatom vseeno lahko zadovoljna,« je po tekmi povedala edina slovenska finalistka Tina Robnik, ki je bila v osmini finala najprej na rdeči progi za osem stotink sekunde celo hitrejša od Norvežanke Thee Louise Stjernesund, a je v drugo prednost zapravila, tekmica je bila boljša za 44 stotink sekunde.

Danes bo v Lechu še moški paralelni veleslalom, v kvalifikacijah katerega bodo nastopili Žan Kranjec, Štefan Hadalin in Martin Čater. Dodajmo še, da je Mednarodna smučarska zveza skupaj s francoskimi organizatorji zaradi pomanjkanja snega odpovedala moška veleslaloma za svetovni pokal, ki bi bila 5. in 6. decembra v Val d'Iseru. Preizkušnji bosta v istem terminu na rezervni lokaciji v Italiji v Santa Caterini.