»Vlomilci na begu. Poziv javnosti!« je bilo današnje urgentno sporočilo Mirana Šadla, tiskovnega predstavnika Policijske uprave Maribor. Izkazalo se je, da so vlomilci policistom pobegnili, ker so bili zanje enostavno prehitri.

Trije neznanci so danes ob 1.45 vlomili v poslovni objekt v Slovenski Bistrici. Glede na fotografije nadzornih kamer, ki jih je posredovala policija, je bil tarča center Telekoma Slovenije. Kot je poročal Šadl, so z dejanjem naredili za okoli 40.000 do 50.000 evrov škode. S kraja zločina so pobegnili z audijem A4 z avstrijsko registracijo. »Policisti so osebni avtomobil zaznali na avtocesti A1, ko je vozil v smeri Murske Sobote. Skušali so ga dohiteti, a jim to ni uspelo, ker je voznik vozil s hitrostjo več kot 200 kilometrov na uro. Avtocesto A1 je zapustil na izvozu Sveta Trojica, pred naseljem Gočova pa je zapeljal s ceste, nakar se je vozilo prevrnilo na streho. Potniki so s kraja zbežali,« je žal neuspešen policijski pregon opisal Miran Šadl.

Opis storilcev

Policisti zdaj opozarjajo da so vlomilci na begu in hkrati prosijo za pomoč. »Policija prosi vse, ki bi kar koli vedeli o tem dejanju, ali pa bi kje opazili opisane osebe oziroma osebe, ki bi bile poškodovane ali imele oblačila umazana od zemlje in trave, da o tem takoj obvestijo policijo na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije,« je prošnja Policijske uprave Maribor.

Posredovali so nekaj fotografij, pa tudi opis storilcev. Prvi vlomilec je bil oblečen v črn spodnji del trenirke, zgoraj pa je imel belo bundo s črno črto na kapuci, črna je bila tudi čez ramena do komolcev. Obut je bil v črno-bele športne copate neznane znamke. Na glavi je imel kapo sive ali črne barve. Drugi vlomilec je imel sivo kapo, črno bundo s kapuco in belim znakom v predelu trebuha ter črn spodnji del trenirke z belim napisom na zgornjem delu v predelu stegna. Obut je bil v črne športne copate z belimi podplati, nosil je črne rokavice in modro ali vijolično prevleko čez usta in nos. In še tretji: črna bunda s kapuco, sive rokavice, siva pulover in spodnji del trenerke, čez usta in nos je imel modro prevleko, obut je bil v bele športne copate. pk