Beyonce si je nominacije za skladbo Black Parade, ki jo je junija izdala ob množičnih protirasističnih protestih in ponovni eskalaciji nasilja nad temnopoltimi Američani, prislužila še v kategorijah za najboljšo R&B izvedbo in najboljšo R&B pesem. Nominirali so jo še za najboljši video za Brown Skin Girl ter za najboljši glasbeni film Black Is King, za sodelovanje pri Savage pa si je prislužila še nominaciji za najboljšo rap izvedbo in najboljšo rap pesem.

Po številu nominacij ji sledita Dua Lipa in Taylor Swift s po šestima nominacijama, med najbolj uspešnimi nominiranci pa je bil tudi raper Roddy Ricch, je pisala francoska tiskovna agencija AFP.

Taylor Swift si je med drugim prislužila nominacijo za album leta Folklore, singl z albuma Cardigan pa nominacijo v kategoriji za pesem leta, pri kateri je v ospredju avtorski pečat dela, medtem ko pri posnetku leta nagrajujejo celotno produkcijsko ekipo, ki stoji za skladbo.

Poleg Black Parade so za pesem leta nominirane še skladbe, ki jih so/podpisujejo Roddy Ricch (The Box), lanska velika grammyjevska zmagovalka Billie Eilish (Everything I Wanted) in raper Post Malone (Circles).

Kot je pisala AFP, je v letošnjem letu, ko je epidemije novega koronavirusa izredno prizadela glasbeno industrijo, med nominiranci v glavnih grammyjevskih kategorijah zaznati porast plesnega popa. Prav tako si je nominacije prislužilo veliko izvajalk.

Med svežimi imeni je s petimi nominacijami v ospredju pevka in avtorica Brittany Howard, sicer bolj znana kot pevka skupine Alabama Shakes, ki je pozornost pritegnila s studijskim prvencem Jaime. Štiri nominacije je v glavnih pop kategorijah prejel Justin Bieber, prav toliko pa sta si jih prislužila tudi Billie Eilish in raper DaBaby.

Je pa razglasitev nominacij spremljalo tudi razočaranje glasbenika The Weeknda, ki ni prejel nobene nominacije, kljub temu, da je bil njegov letošnji album After Hours s singlom Blinding Lights izredno dobro sprejet in je osvajal vrhove lestvic. Glasbenik je v torek zvečer po Twitterju s svojimi 13,5 milijona sledilci delil zapis: "Grammyji so sprijeni. Dolžni ste meni, mojim oboževalcem in transparentnosti industrije."

Nagrade grammy bodo že 63. podelili 31. januarja 2021, podelitev pa bo povezoval komik Trevor Noah. Ni pa še znano, ali bo podelitev mogoče izvesti v živo, organizatorji se bodo prilagodili epidemiološki situaciji.