V petek bo na Primorskem delno jasno, pihala bo zmerna do močna burja. Drugod bo sprva pretežno oblačno. Popoldne se bo od severozahoda pričelo jasniti. Pihal bo severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 9, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

Opozorilo: V petek bo na Primorskem pihala močna burja, ki bo na izpostavljenih mestih dosegala hitrosti med 100 in 120 kilometri na uro.

Obeti: V soboto in nedeljo bo pretežno jasno. V soboto bo še pihal severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja, ki bo popoldne oslabela. Hladneje bo.

Vremenska slika: Nad severno Evropo je ciklonsko območje. Oslabljena hladna fronta je dosegla Alpe in bo jutri prešla Slovenijo. Za njo bo v višinah nad naše kraje od severovzhoda pritekal hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči se bo pooblačilo, pojavljale se bodo manjše padavine. Ob Jadranu bo začela pihati burja.

V petek bo sprva pretežno oblačno, v krajih južno od nas bodo še manjše padavine. Čez dan se bo od severozahoda jasnilo. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna, pod Velebitom močna burja.