Če ne bi bilo Cedevite Olimpije, bi se slovenski košarki v ligi ABA slabo pisalo. Ljubljančani so namreč v 7. krogu rutinirano spravili na kolena Borca, medtem ko sta Krka in Primorska nadaljevali niz porazov. Novomeščani so po neuspehu proti Megi pri štirih zaporednih, Primorska pa po kapitulaciji v Baru proti Mornarju pri sedmih.

Po izenačenem uvodu v Stožicah je Olimpija Borcu ob koncu polčasa ušla na deset, nato pa tekmo brez težav pripeljala do uspeha. A ta je pustil grenak priokus zaradi dogodka v 35. minuti. Tedaj je eden od nasprotnikovih igralcev odrinil Dana Duščaka, ki je ob koncu tretje četrtine dosegel neverjeten koš čez celo igrišče, 18-letni organizator igre pa je s strani trčil v koleno nič hudega slutečega Alena Hodžića. Krik bolečine je prerezal dogajanje v dvorani, trener Jurica Golemac pa je pobesnel in bil izključen, saj je menil, da je šlo za nešportno odrivanje Duščaka. Olimpija, ki je na pot na Kanarske otoke, kjer jih med tednom čaka tekma 8. kroga evropskega pokala, krenila včeraj zvečer, je med tem že sporočila, da s Primorcem na srečo ni nič hujšega. »Po gostovanju v Turčiji je bila pred nami tekma, ki smo jo enostavno morali dobiti. Nekaj časa smo igrali zelo dobro obrambo, v napadu pa smo trenutno vroči in igramo odlično. Počasi se bližamo temu, kar si želi in za kar si prizadeva glavni trener,« je povedal Golemčev pomočnik Teo Čizmić.

Zaradi odsotnosti enega najboljših posameznikov lige Filipa Petruševa je Krka proti Megi začutila priložnost za presenečenje in bila enakovreden boj z nasprotnikom v Beogradu. Novomeščani so ob koncu tretje četrtine vodili za šest, a jim ni uspelo zadržati prednosti. Rok Stipčević je dolenjsko moštvo z zadetima prostima metoma deset sekund pred koncem pripeljal na minus ena, a mu nato s soigralci ni uspelo ogroziti zmage gostiteljev. »Prikazali smo energični igro in se za zmago borili do zadnje sekunde. Če ne drugega, smo se naučili, da tekma traja 40 minut in ne 39 minut in 50 sekund. Zaradi padca koncentracije v izdihljajih nam ni uspelo narediti niti prekrška,« je bil nezadovoljen Dalibor Damjanović. Tretja slovenska predstavnica Primorska proti Mornarju znova ni imela možnosti za presenečenje. »Kot vedno smo padli, ko nam je zaradi kratke rotacije zmanjkalo energije,« se ponavlja trener Primorske Andrej Žakelj, ki je zaradi poškodbe pogrešal še Mateja Rojca.

Liga ABA, drugi izidi 7. kroga: C. zvezda – Split 78:76 (18:24, 38:42, 60:59, O'Bryant 18, Simonović 15; Luković 25, Vranković 21), Cibona – Partizan 75:82 (21:27, 40:50, 65:67, Bundović 20; Paige 16), Zadar – Budućnost in Igokea – FMP prestavljeno.