Rokometašice Krima Mercatorja so v sedmem krogu lige prvakinj gostovale v Bukarešti in drugič v sezoni igrale neodločeno, tokrat 22:22 (12:11). Ljubljančanke so imele proti vodilni ekipi skupine A lepo priložnost celo za osvojitev treh točk, saj so tri minute pred koncem vodile z 22:20, v nadaljevanju pa niso več dosegle zadetka, medtem ko so imele domačinke celo priložnost za zmago, strel nekdanje igralke Krima Elizabeth Omoregie pa je zaustavila srbska vratarka Jovana Risović in ostalo je pri 22:22. Spomnimo, da sta se ekipi teden dni prej pomerili v Ljubljani, kjer so bile boljše Romunke s 25:23.

Ljubljanska zasedba je med celotnim dvobojem držala korak z mednarodno pisano romunsko ekipo, ki je že v drugi minuti – po poškodbi Portugalke Alexandrine Cabral – doživela pravi šok. A slovenske prvakinje tega niso izkoristile, v uvodnih petih minutah so zapravile tudi dve sedemmetrovki. V 10. minuti so prvič na dvoboju zaostale za dva gola (4:6), primanjkljaj pa so zelo hitro nevtralizirale in že tri minute kasneje izenačile na 7:7.

Na začetku drugega polčasa so krimovke zaostale za tri gole (13:16), a so se zelo hitro pobrale. Med 39. in 45. minuto so naredile delni izid 3:0, izenačujoči gol za 16:16 – pred tem je že tretjo sedemmetrovko Krima zapravila Brazilka Samara Vieira – pa je dosegla krožna napadalka Valentna Klemenčič. Ljubljančanke so še naprej igrale udarno. V 51. minuti so po golu novopečene nizozemske reprezentantke Harme van Kreij prvič na dvoboju povedle z 19:18, drugi zmagi v tej sezoni pa so se še bolj približale v 57. minuti, ko je Francozinja Oceane Sercien Ugolin povišala na 22:20.

Pri Krimu sta bili na najbolj učinkoviti Oceane Sercien Ugolin in Matea Pletikosić s šestimi zadetki, v romunski ekipi pa je Slovenka Barbara Lazović dosegla osem golov. uš, sta